bitcoincero

El bitcoin no acaba d'alçar el vol. Després d'haver perdut els 6.000 dòlars la setmana passada a causa de la decisió de la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) de posposar a finals de setembre la seva decisió sobre el primer fons cotitzat de la divisa virtual, ha aconseguit refer-se un 10%, però el mercat baixista no està pròxim a la seva fi. I les dades de màxims gairebé històrics dels curts avalen el sentiment pessimista dels inversors.

  • 59.911,42$
  • -5,51%

Segons informa CoinDesk, aportant dades de la plataforma de comerç Bitfinex, les apostes contra el bitcoin estan només un 3% per sota de la seva fita assolida el 12 d'abril i se situen molt a prop de les 40.000 ordres baixistes. Aquesta dada contrasta amb les apostes dels analistes i experts que insisteixen en les seves prediccions en què el preu acabarà desempallegant-se de la seva tendència baixista i arribarà a preus, com a mínim, de 10.000 dòlars cap a finals d'any.

Però si hi ha pessimisme pel que fa al preu de la de Satoshi Nakamoto, les monedes alternatives estan patint un autèntic calvari i cotitzen en preus no vistos des de setembre - novembre de 2017, amb retallades de gairebé el 80% des dels màxims anuals en el cas de l’ethereum o el bitcoin cash. La capitalització total del mercat fa diverses jornades que està estancada als 210.000 milions de dòlars i la dominància del bitcoin s'ha ancorat per sobre del 50%.

Amb tot, hi ha perill d'estrangulament dels curts. Tal com explica CoinDesk, des que es van obrir més de 16.000 posicions curtes a un preu per sota dels 6.700 (des del 8 d'agost fins avui), el recent augment del preu podria fer possible un moviment de cobertura dels baixistes, cosa que dispararia el preu de la més operada de les monedes digitals, encara que s'incrementin les apostes en contra seu.

El mitjà recorda que és exactament el que va passar a l'abril, quan el preu va escalar una mica més de 1.000 dòlars en 24 hores, precisament per una onada de cobertura dels baixistes.

Noticias relacionadas

contador