general 1 bitcoin

El bitcoin ha posat punt i final a un mes de setembre que ha complert amb el patró històric del criptoactiu i ha deixat un tancament en vermell (al voltant d'un 11% de pèrdua). A més, el novè mes de l'any ha estat absolutament tumultuós per a les monedes digitals, entre El Salvador, Evergrande i el govern xinès, cosa que ha donat altes dosis de volatilitat al mercat en general.

  • 61.199,87$
  • -2,22%

No obstant això, la clausura ha deixat una nota alcista, amb un nou màxim intradia just a la resistència de curt termini als 44.000 dòlars i els alcistes prenen posicions per a un 'octubre que sol ser un mes formidable per a la reina de les 'criptos', segons el comportament de la divisa digital dels seus 13 anys d'història. Els experts comencen a assumir que un nou 'ral·li' està en potència i que el mode correctiu s'esvaeix.

A aquesta millora del sentiment ha contribuït el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, qui, durant una compareixença al Congrés dels EUA, ha assegurat que "no té intenció de prohibir les criptodivises". Les declaracions de Powell es produeixen tot just dos dies després que demanés al Congrés consultes i suport legislatiu per desenvolupar el dòlar digital. Alguns a la comunitat de monedes digitals han especulat que l'establiment d'un CBDC (de l'anglès Central Bank Digital Currency) nord-americà portaria a prohibir les monedes digitals privades, com es va veure recentment a la Xina, però les declaracions de Powell suggereixen el contrari.

Els compradors no van deixar passar aquesta oportunitat per tornar a llançar-se a per la 'cripto', que va acabar la jornada, mes i trimestre per sobre dels 43.000 dòlars, amb una fita del dia 30 al voltant dels 44.100 dòlars.

Els indicadors tècnics mostren un suport, o el nivell de preus per sota el qual un actiu no cau durant un període de temps, als 40.000 dòlars, encara que la resistència segueix sent forta al voltant dels 50.000 dòlars, on els compradors van realitzar un moviment de presa de beneficis a principis d'aquest mes. El bitcoin segueix consolidant-se entre els 40.000 i els 45.000 dòlars, "ja que els alcistes es neguen a concedir la derrota per molt efímers que estiguin sent aquests repunts", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "La seva increïble resistència pot ser recompensada eventualment, però per ara, el bitcoin segueix en un moviment correctiu i sembla més probable que continuï que no", afegeix.

"Per descomptat, cada fracàs en trencar els 40.000 dòlars llança més dubtes sobre la seva capacitat per fer-ho i els 'bous' poden ser encoratjats per la resiliència mostrada fins ara", prossegueix Erlam. I conclou: "Una ruptura dels 45.000 dòlars els donaria sens dubte més confiança, si es produís abans de la caiguda dels 40.000 dòlars".

Noticias relacionadas

contador