ballenas 1 bitcoin
© Alberto Sánchez

Les grans comptes de mercat de les criptodivises van incrementar la seva activitat a la setmana passada, coincidint amb les caigudes del bitcoin i el mercat dels actius criptogràfics en general. Les anomenades 'balenes' han seguit la tendència d'adquirir criptoactius i retirar-los de les plataformes de compravenda per acumular-los, "una mostra més que l'optimisme es manté en els grans inversors", segons analistes de Belobaba Fund.

  • 70.875,66$
  • 0,93%

El preu per sota dels 50.000 dòlars ha donat ales a aquest tipus d'operadors i als inversors institucionals, que han aprofitat per comprar en plena correcció del preu. Les 'balenes' del bitcoin van estar especialment actives entre el 20 i el 23 de setembre. En concret, un d'aquests comptes va afegir recentment altres 18 milions de dòlars en la moneda digital a les seves possessions. Aquesta balena, de fet, està acumulant des que el preu va caure per sota dels 52.000 dòlars, una actitud que els analistes qualifiquen de "compra per convicció" i ha recollit 170 milions de dòlars en bitcoins durant les dues últimes setmanes. La cartera té ara 4.900 milions de dòlars en bitcoins. A més, la tercera major balena del bitcoin ha afegit 408 bitcoins més a un total de 112.000 a la seva cartera.

Però els grans tenidors no només s'han llançat a acaparar bitcoins. Destaca de manera important la seva operativa en l'ethereum amb un moviment d'envergadura d'una sola direcció de 3.000 milions de dòlars, en Huobi. "Podria ser a causa de les notícies procedents de la Xina respecte a la prohibició de l'operativa", expliquen des de Belobaba Fund.

"Això provoca que el saldo de l'ethereum a les plataformes d'intercanvi sigui positiu mostrant una forta entrada de liquiditat, tot i que aquesta mateixa direcció ja ha retirat gran part dels fons", aclareixen des del fons especialitzat en criptomonedes i tokens DeFi.

Aquest tipus de moviments avancen un octubre que sol ser un mes d'acumulació, segons anticipen els analistes, ja que estacionalment no se solen donar vendes durant el desè mes de l'any. A més un informe recent revela que els inversors institucionals van aprofitar la volatilitat de la setmana passada per comprar productes d'inversió en criptodivises, cosa que va generar entrades per valor de 95 milions de dòlars, marcant un augment setmanal del 126%.

La reiteració de la prohibició de les criptodivises per part de la Xina la setmana passada va sacsejar el mercat, ja que el bitcoin i moltes altcoins van caure. No obstant això, els inversors institucionals han vist la caiguda del mercat de les monedes digitals com una oportunitat de compra durant aquest temps.

Durant les últimes sis setmanes, les entrades totals registrades van ascendir fins als 320 milions de dòlars, i la setmana passada va ser la sisena setmana consecutiva de fluxos positius de capitals. La dura prohibició de les monedes digitals per part del govern xinès no va dissuadir els inversors institucionals de la nova classe d'actius, sinó que els va atreure al mercat.

Noticias relacionadas

contador