etf portada pizarra

Després del pas històric donat per la Comissió de Valors i Borsa dels EUA (SEC per les sigles en anglès), que s'ha posat a un costat, per fi, per permetre el debut del primer fons cotitzat del bitcoin, basat en els contractes de futurs, aquest 19 d'octubre, el mercat es pregunta quin és el següent pas en el camí de l'adopció dels criptoactius. Des de Spectrum Markets es reclama més regulació perquè aquesta indústria segueixi avançant.

"El reconeixement per part de la SEC que els marcs existents ja poden utilitzar-se per oferir als inversors productes regulats que permeten exposar-se el creixement de les criptodivises és un moment decisiu que obrirà la porta a una major innovació en aquest univers", comenta Alpay Soytürk, cap de regulacions de Spectrum Markets. El de ProShares no és l'únic ETF que espera complir amb els requisits del regulador, Valkirie i VanEck sabran el dia 25 si segueixen els passos del pioner. Invesco, per la seva banda, ha decidit retirar-se de la cursa per ara per centrar-se en un ETF amb garantia en el preu al comptat.

Altres tres fons cotitzats tenen la seva data límit al novembre: Galaxy Bitcoin Strategy i Advisorshares, l'1 i el 3, respectivament. El dia 28 arriba el torn de Bitwise, mentre que a finals de desembre BlockFi i Ark Investments esperen el seu torn.

A més llarg termini, "la nostra opinió segueix sent que les regulacions actuals s'han d'actualitzar, i el seu abast s'ha d'ampliar, per recollir més àmpliament les complexitats i idiosincràsies de la criptodivisa, si es vol aprofitar el seu potencial com a classe d'actius més generalitzada", subratlla l'expert de Spectrum Markets.

Per ara, "es tracta d'un pas molt positiu en la direcció correcta, que il·lustra com els reguladors i la comunitat financera s'uneixen per satisfer la creixent demanda dels inversors amb formes segures i eficaces per invertir en criptodivises", afegeix l'analista. "Una regulació clara, coherent i eficaç serà la base perquè es construeixi el proper capítol de la història de les criptodivises", conclou Soytürk.

Noticias relacionadas

contador