trump china portada punos
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els mercats asiàtics han acabat amb signe mixt aquest dimarts, després que els Estats Units hagin retirat la Xina de la llista de països manipuladors de divises abans de la signatura de l'anomenat acord comercial de "fase u" aquesta mateixa setmana.

El Departament del Tresor dels EUA es va desdir de la decisió que va prendre l'any passat i va afirmar en un comunicat que "ha determinat que la Xina ja no hauria de ser designada com a manipulador de divises en aquest moment".

S'espera que les dues primeres potències mundials signin el tractat comercial de primera fase dimecres a Washington i, segons el Departament de Tresor, inclourà compromisos exigibles per part de la Xina per abstenir-se de la devaluació de la moneda i no apuntar el seu tipus de canvi amb fins competitius.

"L'insaciable apetit dels inversors per les accions està en hiperimpulso, desencadenat per una major descongelació en la tensió comercial entre els Estats Units i la Xina", ha escrit Stephen Innes, cap d'estratègia de mercat d'Àsia per AxiTrader.

Així, el Nikkei del Japó ha guanyat un 0,7%, a la primera jornada d'operacions d'aquesta setmana als mercats nipons, després d'un festiu aquest dilluns. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha abandonat els guanys inicials i ha baixat aproximadament un 0,2%, mentre que el compost de Xangai (-0,28%) ha acabat gairebé pla i el de Shenzhen (-0,23%) ha baixat lleugerament després que les dades van mostrar que les exportacions de la Xina van pujar un 5% el 2019 en termes de iuans, el creixement més lent en tres anys.

El Kospi de Corea de Sud (+0,43%) ha pujat, mentre que els índexs de referència a Taiwan (+0,55%), Singapur (+0,38%), Malàisia (-0,63%) i Indonèsia (+0,17%) han acabat majoritàriament en positiu. El ASX200 d'Austràlia (+0,85%) ha acabat amb avanços.

Noticias relacionadas

contador