la-chine-assure-avoir-les-moyens-de-gerer-les-variations-du-yuan

Els EUA trauran la Xina de la seva llista negra de divises. El govern nord-americà ha anunciat aquest dilluns que retirarà la designació al gegant asiàtic com a manipulador de divises abans de la signatura d'un acord comercial de "fase u" entre els dos països previst per al dimecres. El iuan ha estirat el seu ral·li després de les notícies i ha marcat màxims de sis mesos a les 6,86 unitats per dòlar.

Segons ha transcendit, el document que ambdues parts signaran a Washington inclou una secció dirigida a evitar que la Xina manipuli la seva moneda per obtenir avantatges comercials. El secretari del Tresor Steven Mnuchin va declarar que el govern va retirar la designació de la Xina com a manipulador de divises a causa dels compromisos adquirits en el tractat de comerç.

"La Xina ha fet compromisos exigibles per abstenir-se d'una devaluació competitiva, al mateix temps que promou la transparència i rendició de comptes", va comentar Mnuchin en un comunicat emès al costat de l'informe.

La mesura es produeix cinc mesos després que el govern del president Donald Trump catalogués Pequín com a manipulador de divises, cosa que va representar la primera vegada que un país rebia aquest qualificatiu des de 1994 durant el mandat de Bill Clinton. En aquell moment, la decisió formava part de l'escalada en la guerra comercial que es disputava entre les dues primeres potències mundials i va portar el iuan ​​a cedir fins al canvi de 7,00 unitats per dòlar per primera vegada des de la crisi financera mundial.

Tot i això, el Departament del Tresor nord-americà mantindrà el gegant asiàtic en una llista de vigilància, cosa que significa que les seves pràctiques monetàries seran supervisades de prop. A més de la Xina, la llista inclou: Alemanya, Irlanda, Itàlia, Japó, Corea de Sud, Malàisia, Singapur, Suïssa i Vietnam.

Noticias relacionadas

contador