cb china dr1

Les exportacions i importacions denominades en dòlars de la Xina es van incrementar el desembre i van superar les expectatives, ha informat Reuters citant dades de l'Administració General de Duanes.

Durant l'últim mes de 2019, les exportacions denominades en dòlars van augmentar un 7,6% interanual, enfront d'una caiguda de l'1,3% el novembre.

Les importacions de desembre van resultar un 16,3% més altes que fa un any, segons dades de la duana xinesa.

El superàvit comercial de desembre va ser de 46.790 milions, enfront dels esperats 48.000 milions. El desembre, el superàvit comercial de la Xina amb els Estats Units es va reduir a 23.180 milions, per sota dels 24.600 milions de novembre.

Les importacions de la Xina des dels Estats Units es van recuperar el novembre i desembre, ha informat Reuters citant el viceministre de duanes de la Xina, Zou Zhiwu. En particular, les importacions de soja i carn de porc de la Xina des dels EUA es van recuperar significativament.

Zou ha afegit que el sentiment positiu entre els Estats Units i la Xina sobre el comerç va augmentar la confiança de les empreses durant el dotzè mes de l'any.

Noticias relacionadas

contador