alibaba va investir 28 milliards de dollars pour ses activites de cloud 20210412132609

El Hang Seng Index, el principal índex borsari de Hong Kong, es disparava aquest dimecres un 9% després de diverses sessions de fortes caigudes i després de conèixer-se que els reguladors nord-americans i xinesos avancen cap a un pla de cooperació sobre les accions xineses que cotitzen a Wall Street.

Análisis Técnico
S1
73.28
S2
100
R1
110
R2
110
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Així, els valors tecnològics xinesos a Hong Kong registraven durant la sessió asiàtica formidables guanys, destacant les pujades de Tencent (+23%), Alibaba (+25%) i NetEase (+22,49%), entre d'altres.

Però tornant al títol de l'anàlisi, què és una volta en 'illa'? És un patró de canvi de tendència que es pot donar tant a l'alça com a la baixa. Aquest es dona al final d'una tendència, similar al que succeeix amb els martells i les estrelles fugaces. El gir per part dels preus quan ens trobem amb aquest patró sol ser ràpid, gairebé immediata, gosaria dir.

Així, en el cas d'una volta a illa (island reversal) alcista el preu arribarà de caure amb força i al final de la fase correctiva el preu obrirà amb un imponent buit alcista una sessió. De manera que aquesta espelma (poden ser diverses) es queda aïllada pel que fa a l'espelma prèvia i la posterior per amplis gaps. Així, tenim un ampli buit baixista i un altre alcista que solen construir-se més o menys a la mateixa alçada els dos. L'espelma central, que és la que marca els mínims de la correcció, queda com a separada dels preus, com si fos una illa i d'aquí el seu nom. El rebot posterior sol ser ampli, ràpid i amb un fort increment del volum de contractació.

I això és el que ens està dibuixant Alibaba en aquest moment. Una volta en illa (o illot per allò de ser més d'una espelma) amb un important suport a l'imponent buit alcista d'aquest dimecres (76,76 dòlars). Després mentre aquest buit es respecti, el biaix de curt termini passa a ser alcista per a 'trading'. I el millor de tot és que des d'aquí, i després d'una caiguda del 77% des dels màxims històrics, potser estem davant del punt d'inflexió que tant de temps estem esperant els inversors. A curt termini, el títol presenta importants resistències als 100 i als 110 dòlars.

baba160322
Gràfic diari d'Alibaba des d'agost de 2020 (BABA)

Noticias relacionadas

contador