ep archivo   chinese tourists watch the customary ceremony of lowering flag at tiananmen square on
FENG LI - Archivo

La Xina ha acabat fent pinya amb els valors del país que cotitzen als mercats internacionals aquest dimecres i ha donat mostres que donarà suport a les empreses que operen a la borsa dels EUA.

Després que els dies de preocupació pels riscos d'exclusió dels Estats Units d'aquestes empreses fessin que els valors es desplomessin a Nova York i Hong Kong, la notícia d'aquest dimecres ha enviat una onada d'alleujament als inversors que han deixat compres.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha arribat a pujar un 9% aquest dimecres, recuperant-se del tancament de dimarts, el pitjor en sis anys. Els gegants tecnològics xinesos Alibaba i Tencent s'han disparat més del 20%, mentre que altres grans valors tecnològics xinesos també han deixat guanys notables.

Els reguladors xinesos i els nord-americans estan avançant cap a un pla de cooperació sobre les accions xineses que cotitzen als EUA, segons han informat els mitjans de comunicació estatals, citant una reunió d'estabilitat financera dimecres presidida pel viceprimer ministre Liu He.

"El govern xinès continua donant suport a les sortides a l'exterior de diversos tipus d'empreses", han indicat les informacions dels mitjans estatals xinesos. L'article deia que els reguladors havien de "completar al més aviat possible" l'ofensiva contra les empreses de plataformes d'Internet.

L'informe de la reunió de dimecres també deia que les autoritats treballarien a favor de l'estabilitat al mercat financer de Hong Kong, així com al sector immobiliari, que es troba en dificultats.

Noticias relacionadas

contador