cb lupa market

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Marathon Patent, Riot Blockchain, Microsoft, Amazon, DIA, Técnicas Reunidas, Ferrari i Tencent.

  • 180,38$
  • 0,31%

Dia

  • 0,01€
  • -1,56%
  • 22,58$
  • 2,31%
  • 420,72$
  • -0,17%
  • 7,52€
  • 1,42%
Análisis Técnico

Bon dia. Abans de res, felicitar-lo per la seva magnífica i pedagògica secció. És un plaer llegir-la diàriament. Voldria preguntar-li per dues empreses americanes. Marathon Patent Group (MARA) i Riot Blockchain (RIOT). Són empreses que cotitzen de manera molt semblant al Bitcoin, i després d'unes pujades importants ara sembla que les estan drenant una mica. Voldria saber la seva opinió sobre suports, resistències i possible sortida, a l'alça o a la baixa, d'aquesta consolidació. Moltes gràcies. C.L.

Estimat lector, bona tarda. Riot Blockchain és un títol molt baixista a llarg termini, però en el curt sembla interessant. Recentment el preu ha deixat enrere un canal baixista de curt termini i la veritat és que això li deixa les portes obertes a un moviment cap a la resistència que té als màxims d'aquest estiu en els $4,50. I per damunt en té una altra de més importància en els màxims de 2019 en els aproximadament $6. Per baix, pel costat dels suports, tenim els $2,35 i els $2. Diguem que es pot tenir en cartera mentre continuï construint mínims i màxims creixents com fa en els últims mesos. Sent conscients, això sí, que es tracta d'un títol baixista a llarg termini i que és extremadament erràtic i volàtil.

riot1610202
Gráfico diario de Riot Blockchain

Quant a Marathon Patent presenta un gràfic similar al de Riot. És baixista en termes de llarg termini, però en el curt em quedo amb la recta d'acceleració en què s'ha estat recolzant el títol des de la zona de mínims anuals. Té uns quants suports en aquesta recta; mentre la respecti, es pot mantenir en cartera, amb objectiu en la important resistència que té en els màxims anuals dels aproximadament cinc euros. Però com el valor anterior, és un títol molt volàtil, massa. I que continua immers dins d'una impecable tendència baixista de llarg termini. Molt amable per les seves paraules, moltes gràcies.

mara161020
Gráfico diario de Marathon Patent

Bon dia, José María, Enhorabona perquè les seves anàlisis són rendibilitat. Ja ens va donar recentment nivells de suport a vigilar per a Apple. Podria guiar-nos amb Microsoft i Amazon? Moltes gràcies. Una salutació. V.mp.

Benvolgut lector, bona tarda. Tant Microsoft com Amazon, i igual que Apple, són d'aquests valors tan alcistes (a mitjà i llarg termini) sobre els quals avui dia no hi ha gaire a dir. Per què? Perquè els suports estan molt allunyats de les referències actuals de preu. Això dificulta qualsevol estratègia llarga (alcista) de curt termini, i l'única cosa que té sentit és mantenir les posicions alcistes de fons. En el cas de Microsoft, hem de fixar-nos en la directriu alcista en la qual ha estat trobant suport el preu des de mitjan 2015 i que passa actualment pels aprox. $150. Encara que tenim un altre important suport intermedi en els màxims de febrer (abans resistència), en els $190-$191.

msft161020
Gráfico semanal de Microsoft

Pel que fa a Amazon, tres quartes parts del mateix. Presenta una impecable directriu alcista de fons, que uneix els successius mínims creixents des de finals de 2008 i que passa pels aproximadament $2000-$2200, i un suport de curt termini que tenim en els mínims de setembre ($2.870). A més curt termini, Amazon s'està desplaçant dins d'un estret lateral des de juliol. Grosso modo, les dues companyies són un clar mantenir. Gràcies a vostè, una salutació.

amzn161020
Gráfico semanal de Amazon

Salutacions. La meva consulta és sobre DIA, podria analitzar-la amb gràfic inclòs? Quines són les perspectives a molt curt termini? Salutacions i gràcies. H.S.

Estimat inversor, bona tarda. Fa poc que vam analitzar DIA (llegeixi-ho aquí) i tot segueix igual. No ha canviat res. El suport a respectar són els 0,10 euros i la resistència els 0,15. Així, ara mateix seria el moment d'obrir llargs amb ‘stop loss’ en preus de tancament per sota dels 0,10 euros, amb objectiu de pujada en els 0,15 euros. I per sobre dels 0,15 euros, tornaríem a tenir un nou senyal de fortalesa d'aquest títol. Però mentrestant el joc es limita a ‘jugar’ dins del rang de preus comprès entre els 0,10 i els 0,1 euros.

dia161020
Gráfico diario de DIA

Hola, Sr. Rodríguez. Bon dia. Què li sembla Técnicas Reunidas a aquests preus? És un valor pel qual aposten molts ‘value’ i que es troba a mínims històrics. La veritat és que cada vegada entenc menys coses. Gràcies per aquesta secció que mai no em perdo. Salutacions des de Lanzarote. I.LH.

Estimada lectora, bona tarda. El ‘value’ va de mal borràs aquests últims anys. Diguem que el ‘growth’ li està donant una autèntica pallissa que no crec que oblidi mai. Dit això, no vulgui buscar-li la lògica a la borsa. Normalment no van de bracet, perquè si fos així seria molt senzill. I el mercat és de tot menys senzill, com ja ha pogut comprovar. Dit això, el gràfic de Técnicas Reunidas no pot ser més baixista en aquest moment. És un valor en caiguda lliure absoluta. Aquests últims dies ha experimentat un petit rebot que encaixa a la perfecció dins del que seria un ‘pull back’ cap a la nova resistència dels 10 euros, abans suport, i des d'aquí està agafant embranzida a la baixa de nou. I com que resulta que al mercat cal anar-hi a comprar fortalesa, no té cap sentit entrar en aquesta companyia. El problema és que està en caiguda lliure i per tant no tenim visibilitat de cap mena, no hi ha cap suport des del qual intentar construir un rebot o un sòl de mercat. Gràcies a vostè, una salutació.

tre1610202
Gráfico semanal de Técnicas Reunidas

Bon dia, si us plau, anàlisi de la italiana Ferrari i de Tencent. Gràcies per la vostra ajuda. Salutacions. S.B.

Benvolgut inversor, bona tarda. Ferrari és un dels valors que més m'agraden malgrat les caigudes dels últims mesos. Sobretot, perquè estem parlant d'un valor alcista en termes de mitjà i de llac termini. Però si haguéssim de pujar al tren de les compres, l'ideal seria fer-ho (si és que ho fa) una vegada superi els màxims històrics dels 169,05 euros: els màxims de febrer que pràcticament coincideixen amb els màxims d'agost i de setembre.

race161020
Gráfico diario de Ferrari

Quant a Tencent, és un valor que està atacant els màxims històrics després d'un lateral de diversos mesos. A priori es pot dir que el que tenim davant és una “bandera” d'implicacions alcistes per al preu. Per a això el preu hauria de saltar amb un bon marge i en espelmes setmanals per a confirmar l'inici d'un nou impuls alcista. Els dos valors pels quals pregunta són alcistes a mitjà i llarg termini i això és el que és realment important. Gràcies a vostè, una salutació.

ten161020
Gráfico semanal de Tencent Holdings

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador