• Encara que eleva la seva anterior valoració de 9,3 euros per títol
  • Només un creixement molt major a Llatinoamèrica justificaria un augment de valoració
ep operarios telefonica

Telefónica no convenç els experts de Barclays. Al contrari que altres analistes, que han apostat per l'operadora de telecomunicacions després de retallar el dividend i vendre part de Telxius, aquests experts reiteren el seu consell de 'mantenir' el valor en cartera.

  • 4,25€
  • 0,62%

Barclays ha elevat el preu objectiu de les accions de Telefònica fins a 9,8 euros per títol des dels anteriors 9,3 euros, però aquest nou preu encara implica un potencial baixista del 5% sobre el preu actual de mercat, ja que els títols de l'operadora cauen un 0,7%, fins a 10,31 euros.

Aquests analistes expliquen que la millora de valoració fins a 9,8 euros es deu a unes previsions més positives i a l'estabilització del negoci a Espanya. "No obstant això, després del fort ral·li (de les accions de Telefònica durant els últims mesos), la ràtio risc/beneficio és poc atractiva", afirmen. "Només una recuperació molt més forta de l'esperat justificaria una visió més constructiva", afegeixen.

Entre els punts febles que destaca Barclays, figuren una valoració del negoci a Espanya amb una prima que no està justificada, un major endeutament que altres competidors i una despesa de capital també superior. Pel que fa a Espanya, han elevat la seva previsió d’OIBDA en un 2% i d'un flux de caixa operatiu en un 3,5%.

No obstant això, aquestes millors previsions a Espanya seran compensades per l'efecte negatiu del tipus de canvi a Brasil, la qual cosa finalment els fa elevar en un 0,7% la previsió d’OIBDA total el 2017, fins a 17.100 milions d'euros, a línia amb la previsió del consens.

Altres analistes com els de Berenberg són més positius amb Telefónica, ja que recentment van elevar la seva valoració fins a 10,70 euros per acció des dels anteriors 10,36 euros. Els experts de Macquarie són encara més positius, ja que han elevat el preu objectiu de l'operadora fins a 11,50 des d'11 euros per acció i consideren el valor un dels seus "favorits" per 2017.

Encara que els més positius durant últims temps amb Telefónica han estat els experts de Deutsche Bank, que van elevar a principis de març el seu consell fins a comprar, amb un preu objectiu d'11,40 euros per títol.

Noticias relacionadas

contador