• Telefónica puja entorn d'un 0,8%, mentre que l'Ibex es dóna la volta i cotitza en positvo
ep cabina telefonica telefonica

La signatura de serveis bancaris Macquarie Research atorga a Telefónica un potencial alcista del 14% a dotze mesos i incrementa el preu objectiu dels títols de la 'teleco' un 4,5%, des d'11 euros a 11,50 euros per acció. "Telefónica segueix sent una de les nostres millors seleccions pel 2017", asseguren els experts de l'entitat.

  • 4,22€
  • 1,73%

"El recent acord entre Telefónica i Vodafone i els recents augments de preus reforcen la nostra opinió que el mercat espanyol és un dels millors a Europa. Les inversions en xarxes de múltiples operadors continuen ajudant a mantenir els preus", asseguren els experts.

Sobre O2UK, els analistes consideren que "és el millor actiu mòbil a Regne Unit amb una excel·lent percepció del client" i creuen que el mercat britànic "es beneficiaria d'una major racionalització tecnològica croada i O2 podria exercir un paper important". No obstant això, "la seva oferta a l'engròs ajuda a mantenir una posició sostenible a llarg termini independent", matisen.


Els analistes consideren que O2UK és el millor actiu mòbil que Telefónica té a Regne Unit

Al seu torn, els experts opinen que arran de l'acord al que ha arribat British Telecom (BT) amb el regulador del mercat de telecomunicacions de Regne Unit Ofcom per escindir legalment la seva filial d'infraestructures Openreach, "la situació al mercat de les telecomunicacions de Regne Unit s'ha endurit, permetent una reelaboración de l'estructura de mercat, que en l'actualitat es troba fragmentada. La sortida a borsa o la venda comercial d'O2UK és una d'aquestes eventualitats".

"Telefónica està ben posicionada per beneficiar-se del constructiu mercat espanyol i té eines per accelerar el desapalancamiento mitjançant la monetización parcial o total d'O2UK", asseguren els analistes de l'entitat, que afegeixen que "la seva força de xarxa domèstica ho posiciona bé per al continu creixement en el tràfic de dades de vídeo i l'aparició de 5G".

PREU ACTUAL DE 10,38 EUROS PER TÍTOL

Per la seva banda, el preu mitjà objectiu que atorguen els analistes consultats per FactSet és de 10,45 euros per títol, en comparació dels 10,38 euros que marca el mercat. A més, el 45% aconsella 'comprar', enfront del 42% que recomana 'mantenir' i el 13% 'vendre'.

Telefónica, que cotitza a l'alça en una jornada en la qual l'Ibex s'ha donat la volta després d'haver experimentat caigudes entorn del 1%, puja en l'acumulat anual un 18%.

Noticias relacionadas

contador