• Al plànol polític-econòmic, els inversors continuen pendents de la reunió de Trump amb Xi Jinping
  • El Brexit segueix sent el centre d'atenció i preocupació
ep bolsa madrid ibex 35 parque

L’IBEX ho intenta però no ho aconsegueix. Amb Popular, de nou, com “fanalet vermel l’(cau un 2,70% després de desplomar-se ahir un 10%), el selectiu espanyol no aconsegueix cotitzar en positiu i torna de nou a números vermells a mitja sessió (-0,12%. 10.312 punts). Telefónica, Santander i BBVA també cotitzen amb pèrdues a l’IBEX. A la resta d'Europa s'imposen igualment els números vermells, encara que el Ftse cotitza amb moderades alces.

  • 10.854,40
  • -2,22%

De moment, no obstant això, l'aspecte tècnic de l’IBEX segueix sent bé malgrat els 'dubtes' que està mostrant avui i de les retallades de més del 1% d'ahir. De fet, José María Rodríguez, expert de 'Bolsamanía', afirma que "una caiguda de l’IBEX cap a la zona de suport dels 9.980-10.000 punts que coincideix amb el buit alcista de la sessió del 16 de març, seria un moviment que encaixaria dins dels paràmetres normals".

D'altra banda, el mercat segueix pendent de les novetats polítiques a banda i banda de l'Atlàntic. D'una banda, als Estats Units, la reunió entre Donald Trump i el president xinès, Xi Jinping, que tindrà lloc dijous i divendres, ha aixecat una gran expectació. Els inversors semblen mostrar-se, de moment, cautelosos a l'espera del que ocorri durant aquesta trobada després que Trump hagi dit que la reunió seria "difícil perquè no podem tenir més dèficits comercials massius". Aquestes paraules sembla que han impulsat els inversors a la cerca d'actius segurs fora de la renda variable.

A Europa, la incertesa política també està jugant el seu paper. El Brexit segueix centrant l'atenció dels inversors. Una comissió ha presentat a la premier britànica, Theresa May, un document que li planteja que l'absència d'un acord finalment amb la Unió Europea (UE) és millor que un mal acord. El mateix comitè ha demanat que el govern publiqui els seus plans de contingència en cas que no arribi a un acord amb la UE dins del termini de dos anys.

A Austràlia, el RBA ha decidit mantenir els seus tipus sense canvis en un mínim rècord d'1,50%, a línia amb les expectatives. A Espanya, l'atur baixa en 48.559 persones al març, el seu tercer millor registre a aquest mes des de 2002. A la zona euro, les vendes minoristes creixen un 0,7% al febrer enfront del 0,5% previst i a la caiguda del 0,1% de gener.

Noticias relacionadas

contador