ep archivo   logo de endesa 20230918091804
ENDESA - Archivo

Suport dels experts als resultats d'Endesa, que registra caigudes moderades aquest dimarts. La cotitzada espanyola ha publicat aquest dimarts les xifres dels nou primers mesos de l'exercici fiscal 2023, un període que s'ha saldat amb una reducció notable del benefici (-35,9%, 1.059 milions d'euros) i que, tot i així, compta amb el suport de diferents empreses d'anàlisi i estrategs.

  • 17,99€
  • 1,67%

És el cas, per exemple, dels analistes de Banc Sabadell i Bankinter, que mantenen la recomanació de compra sobre l'elèctrica. Des de l'entitat catalana subratllen que no esperen cap impacte en la cotització després de presentar aquestes xifres, que se situen "en línia amb el que s'esperava", i mantenir la 'guidance' anual, entre el qual hi ha un Ebitda d'entre els 4.400 i els 4.700 milions d'euros i un benefici després d'impostos d'entre els 1.400 i els 1.500 milions d'euros.

Per part seva, els experts de Bankinter xifra el preu objectiu de la companyia dirigida per José Bogas en 23,4 euros per acció, cosa que dibuixa un escenari alcista del 30% per al valor. El banc taronja també destaca que l'exercici d'Endesa se situa en línia amb el que s'esperava, alhora que destaca la seva "sòlida" generació de flux de caixa.

"Pel costat positiu destaquem la nova capacitat (+9%) i el major factor de càrrega en renovables, la normalització del recurs hidràulic, la millora del marge unitari de generació i comercialització en electricitat fins als 54 euros/MWh (+42%), i la major contribució del negoci regulat de xarxes (+20% a Ebitda)", destaquen.

De la mateixa manera, Bankinter justifica la seva recomanació de compra basada en diversos factors com unes ràtios de valoració "atractives", ja que, en base a les seves estimacions, la ràtio preu-benefici (PER) se situaria en 12,5 vegades per 2023 i en 11,6 vegades per al 2024. Així mateix, el banc taronja destaca la seva "alta" rendibilitat per dividend (6,5% de mitjana el 2023-25), els avenços en la descarbonització, ja que les renovables i nuclear representen més del 71% de la capacitat instal·lada i el 81% de la producció, i la seva "sòlida" estructura financera, amb una ràtio deute net/Ebitda de 2,5 vegades per a finals d'any.

RENTA 4 MODERA L'OPTIMISME

D'altra banda, els experts de Renta 4 Banc s'han mostrat una mica més prudents amb l'empresa de l'IBEX 35 després d'aquestes xifres, que creuen que confirmen la normalització del negoci liberalitzat. Amb tot, la companyia espanyola reitera el seu consell de mantenir Endesa a un preu de 22,63 euros per títol, xifra que també dibuixa un potencial notablement alcista per al valor.

En aquest sentit, els analistes d'R4 assenyalen que l'Ebitda d'Endesa se situa "lleugerament per sota" de les seves expectatives perquè està alineat amb el consens. De la mateixa manera, el benefici net també s'ha situat "significativament" per sota de les seves perspectives, i s'ha vist afectat per "més amortitzacions, per més inversions, el pitjor resultat financer per més cost del deute i més provisions".

"El deute net, una mica per sobre de la nostra previsió malgrat una positiva gestió del circulant, permet mantenir un palanquejament reduït en comparativa amb la resta del sector (2,2 vegades deute net/Ebitda), gràcies a una gran recuperació de circulant en comparació amb el primer trimestre malgrat les elevades inversions", afegeixen.

Amb tot, aquests experts no esperen un impacte "significatiu" en la cotització i destaquen positivament que s'hagin reiterat els objectius de l'exercici actual.

Noticias relacionadas

contador