• La balança comercial del Japó deixa un dèficit per primera vegada des de gener
cbasia01ks92

Les principals borses del continent asiàtic han acabat la jornada fortament ancorades en el verd, amb el Nikkei i el Kospi coreà encapçalant els guanys amb un avanç del 0,60% i l'1%, respectivament. Al Japó, la balança comercial ha deixat un dèficit pel mes de maig, el primer resultat en termes negatius registrat en quatre mesos, després d'un fort augment de les importacions i que les exportacions han caigut per sota del consens de mercat.

  • 38.229,11
  • 0,41%

Les vendes exteriors de productes han escalat fins al 14,9% al maig, el major increment des de gener de 2015 i, amb aquest, acumulen sis mesos consecutius de creixement. Les compres a l'estranger també s'han incrementat fins al 17,8%.

En el pla macroeconòmic, l'índex de l'habitatge a la Xina es va refredar el mes passat fins al 10,4%. Les borses de la Xina continental, els índexs de Xangai i Shenzhen deixen un avanç del 0,4% i del 0,5%, respectivament. A Hong Kong, el Hang Seng ha afegit un 1%.

En altres llocs del món l’ASX200 australià avança un 0,54% i les borses de Tailàndia, Singapur i Bombai avancen un 0,4% de mitjana, mentre a Malàisia s'imposa en vermell amb caigudes del 0,21%.

Noticias relacionadas

contador