• El proper divendres, es reunirà amb Theresa May per impulsar les relacions amb UK
  • Mentrestant, continua la temporada de resultats del quart trimestre als EUA
cbpatrickharker

Wall Street ven de forma moderada mentrestant els inversors comencen a posicionar-se per una època de major proteccionisme econòmic als Estats Units, després de l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca.

  • 38.884,26
  • -
  • 18.091,45
  • -0,01%
  • 5.643,39
  • -

Les prioritats de Trump passen per renegociar el Tratato de Lliure Comerç (NAFTA) amb Canadà i Mèxic i al mateix temps assenyalar a la Xina com un manipulador de divises. També derogar el denominat TPP, un tractat comercial signat per Obama amb 11 països asiàtics. A més, el divendres es reunirà amb Theresa May per impulsar les relacions bilaterals amb el Regne Unit.

El nou president buscarà impulsar la creació d'ocupació mitjançant una reforma fiscal per reduir els impostos que paguen ciutadans i empreses. Tot això sense oblidar una política d'immigració molt més dura i restrictiva i una aposta clara pels projectes d'infraestructures i d'exploració energètica de gas i petroli. Segons Bloomberg, en una reunió que manté amb empresaris a Washington, ha comentat que planeja retallar la regulació "un 75%", al mateix temps que realitza una baixada "massiva" d'impostos i instaura nous aranzels per als productes estrangers.

Jim Rogers ha comentat que si Trump provoca una guerra comercial amb Xina, el seu consell als inversors és que embenen tot

Michael van Dulken, estrateg d'Accendo Markets, destaca el to "molt antiglobalització" de Trump durant el seu discurs de presa de possessió, la qual cosa augmenta el temor del mercat al fet que les seves polítiques provoquin conflictes amb altres economies. El temor a una guerra comercial (sobretot amb Xina) és una de les principals preocupacions dels experts.

Un dels aspectes més destacats del dia és la feblesa del dòlar al mercat de divises. L'euro ha marcat màxims de sis setmanes en 1,0760 dòlars (ara en $1,0734), mentre la lliura ha marcat màxims des de mitjan desembre, gairebé en els 1,2450 dòlars. Per la seva banda, el petroli West Texas cau un 1,3%, fins a 52,51 dòlars.

Entre els resultats empresarials més destacats del dia, la cadena de menjar ràpid McDonald´s ha publicat un benefici per acció d'1,44 dòlars en el quart trimestre, lleugerament per sobre de la previsió d'1,41 dòlars. No obstant això, les seves vendes als EUA han decebut i les seves accions cauen prop del 1%. A més, el grup de serveis petrolífers Halliburton cau prop del 3% després de publicar els seus comptes.

En relació a Donald Trump, Foxconn, l'empresa taiwanesa que fabrica els iPhones d'Apple, ha assenyalat que estudia construir una fàbrica a Estats Units en aliança amb el gegant tecnològic dirigit per Tim Cook. L'objectiu seria invertir 7.000 milions de dòlars per fabricar pantalles de mòbils, tablets i televisors.

A nivell estratègic, el cèlebre inversor Jim Rogers ha comentat sobre Trump que si "es confirma la guerra comercial" amb països com Xina, el seu consell per als inversors és que "embenen tot". Per contra, si Trump se centra en la reducció d'impostos i una menor regulacion, el resultat podria ser bé per a l'economia americana.

Respecte als nivells tècnics del Dow Jones, César Nuez, analista de Bolsamanía, afirma que mentre no perfori els mínims de la setmana passada ni el suport de 19.718 punts, no hi haurà perill d'un nou tram a la baixa per a l'índex americà. Pel costat de les resistències, ha de superar els 20.000 punts per tornar a situar-se en pujada lliure.

Noticias relacionadas

contador