• El preu del barril de cru Brent, de referència a Europa, es va deixar un 3,12%, fins als 42,17 dòlars
  • Matteo Renzi va declarar a CNBC que Roma ha resolt el problema bancari d'Itàlia i que els inversors haurien de centrar-se en els punts febles de la resta d'Europa.
bolsa madrid ibex

Volta al terreny negatiu aquest dimarts després que en la sessió anterior les borses europees no aconseguissin recuperar-se de les caigudes del sector bancari. Tot i que la major part dels bancs van aprovar els tests d'estrès, aquests resultats no van convèncer del tot als inversors, que van castigar el sector. A Espanya, l'IBEX perd més d'un 2% arrossegat per les fortes caigudes de la banca, que retrocedeix un 4% de mitjana.

DAX

  • 18.668,60
  • -0,06%
  • 11.295,80
  • -0,29%
"Una part del mercat s'està acostumant al preu de l'energia i l'altra al fet que el sector de la tecnologia lideri els guanys"

El tancament en negatiu de Wall Street, pressionarà a la baixa els mercats europeus després de viure una sessió amb bastant volatilitat i marcada per les fortes caigudes relacionades amb el sector energètic. "És la història de dos mercats", assenyala Art Hogan, estrateg en cap de mercat de valors de Wunderlich. "Una part del mercat s'està acostumant al preu de l'energia i l'altra al fet que el sector de la tecnologia lideri els guanys".

Llegiu també: Australia recorta los tipos a un mínimo histórico del 1,5% para evitar el riesgo de deflación

El preu del cru va ser un dels protagonistes d'ahir dilluns. El preu del barril de petroli WTI queia un 3,85% a l'hora del tancament del mercat fins als 40 dòlars, però ha arribat a situar-se per sota d'aquest preu. Per la seva banda, el preu del barril de cru Brent, de referència a Europa, reculava un 3,12%. D'aquesta manera, el preu del petroli cau un 20% des de màxims anuals. Durant la sessió de dimarts, el cru puja tímidament i el preu es col·loca en els 42,22 $.

Mentrestant, a Àsia, els mercats tanquen pràcticament tots a la baixa després avançar-se a la decisió del Banc de la Reserva d'Austràlia de retallar els tipus d'interès en 25 punts bàsics, fins al mínim històric de l'1,5%. El Nikkei 225 del Japó es deixa un 1,29% mentre que la Xina tanca pràcticament plana.

Llegiu també: El precio del petróleo se desploma más del 3% y cae un 20% desde máximos anuales

Matteo Renzi va declarar que Roma ha resolt el problema bancari d'Itàlia i que els inversors s'haurien de centrar en els punts febles de la resta d'Europa

A Europa, el primer ministre italià Matteo Renzi, ha declarat a CNBC que Roma ha resolt el problema bancari d'Itàlia i que els inversors haurien de centrar-se en els punts febles de la resta d'Europa. "En l'aspecte personal, estic molt preocupat pel futur de la institució europea. No per la morositat de la banca italiana, sinó per la situació d'altres bancs", va dir a l'entrevista.

En el pla macroeconòmic, avui dimarts s'ha presentat la dada sobre variació de la desocupació a Espanya, que ha mostrat una reducció de 84.000 desocupats, per sobre dels 70.000 que esperava el mercat. Al Regne Unit es publica el PMI del sector de la constroucción i als EUA hi ha xifres sobre la despesa en consum i ingressos. Per la banda dels resultats empresarials destaquen Pfizer i BMW.

Llegiu més:

Wall Street cierra con signo mixto arrastrado por la caída del sector energético

Les últimes caigudes porten el petroli a nivells de suport importants

Fitch revisa a l'alça la seva previsió de creixement del PIB d'Espanya fins el 2,9%

Másmóvil conclou el finançament per a adquirir Yoigo i Pepephone

Els grans bancs espanyols tanquen 497 oficines durant el primer semestre

contador