jamie dimon jp morgan ok
Bolsaman?a/JP Morgan

Jamie Dimon, president i conseller delegat de JP Morgan, creu que l'economia dels EUA no pot descartar un "aterratge forçós" i que el pitjor resultat per al país seria un escenari d'"estanflació", on la inflació continua augmentant, però el creixement es desaccelera enmig d'una alta desocupació.

L'executiu, que participa a la Cimera Global China de JPMorgan a Xangai, ha mantingut una trobada amb la cadena CNBC i en ser preguntat sobre la situació econòmica nord-americana i la perspectiva d'un "aterratge forçós", ha dit que: "Podríem realment veure'n un? Per descomptat, com podria algú que llegeixi història dir que no hi ha cap possibilitat?"

Dimon també ha ressaltat que mirant la varietat de dades i indicadors, “una vegada més, el pitjor resultat per a tots nosaltres és el que s'anomena estanflació, taxes més altes, recessió. Això significa que els guanys corporatius baixaran i superarem tot això. El món ha sobreviscut això, però crec que les probabilitats han estat més grans del que altres persones pensen”.

Tot i això, considera que la salut dels consumidors encara està "en bona forma", fins i tot si l'economia entra en recessió, tot i que els nivells de confiança són baixos.

"Sembla que es deu principalment a la inflació... Els diners extra de la covid han anat disminuint. Encara hi són, ja sabeu, en el 50% inferior se n'ha anat. Així que l'anomenaré normal, no dolent", ha afegit.

Respecte a l'evolució de la política montèria de la Reserva Federal (Fed) no veu desgavellat que els tipus d'interès encara puguin "pujar una mica", ja que la inflació és més enganxosa del que es pensava.

"Crec que les probabilitats són més grans del que altres persones pensen, principalment perquè l'enorme quantitat d'estímul monetari fiscal encara està al sistema, i potser encara impulsa part d'aquesta liquiditat", ha remarcat Dimon.

Pel que fa a la possibilitat que el banc central nord-americà comenci a retallar les taxes, el president de JP Morgan ha afirmat que, si bé les expectatives del mercat "són força bones, no sempre són correctes".

"El món va dir que la inflació es mantindria al 2% tot aquest temps. Després diu que pujarà al 6%, després va dir que pujarà al 4%... Ha estat cent per cent equivocat gairebé totes les vegades. Per què? Creus que aquest és el moment adequat?”, ha conclòs Dimon.

Noticias relacionadas

contador