• Banco Santander és l'entitat que més oficines ha tancat, un total de 348 sucursals
  • Bankinter és l'únic banc que augmenta el número de locals a Espanya
bancos_sistema

Els set grans bancs espanyols (Bankia, Bankinter, BBVA, CaixaBank, Popular, Sabadell i Santander) han tancat a Espanya un total de 497 sucursals en els sis primers mesos de l'any. Totes les entitats, a excepció de Bankinter, han experimentat un descens del nombre d'oficines operatives.

Banc Santander és l'entitat que més oficines ha tancat, un total de 348 locals, en comparació amb el segon semestre de 2015, la qual cosa ha suposat el 3,38% del total. El motiu fonamental és el pla d'ajustament de costos que l'entitat va anunciar a l'abril d'aquest mateix any.

Llegiu també: Las ventajas de la banca digital para las entidades y clientes

El motiu fonamental de Santander per tancar oficines és el pla d'ajustament de costos que va anunciar l'entitat el mes d'abril

La segueix CaixaBank amb el tancament de 80, Banc Sabadell amb 63 oficines menys, 38 n'ha tancat Bankia, 31 Banc Popular i BBVA compta amb 23 oficines menys. Per contra, Bankinter ha obert 86 locals, passant de tenir 361 oficines a 447. Així, a 31 de desembre de 2015 hi havia un total de 18.922 oficines operatives al territori espanyol, sis mesos després aquesta xifra s'ha reduït fins als 18.425 locals.

Al negoci internacional algunes de les entitats financeres compten amb seus en diferents països. En aquest sentit, Banc Santander compta amb 441 locals menys a tancament de juny d'aquest any, el 3,38% del total d'oficines, i Banc Popular 31, un 1,36%, mentre que BBVA ha obert un total de 8.

Llegiu també: Credit Suisse analiza Bankia, Sabadell y Caixabank

EL NÚMERO DE SUCURSALS, EL MÉS BAIX DES DE 1983

El Banc d'Espanya realitza un control trimestral de les oficines que hi ha al país. A tancament de 2015 hi havia un total de 31.087 oficines, a 31 de març de 2016 s'havien tancat 302, fins a reduir el nombre a 30.785 sucursals.

El número de sucursals operatives durant el segon trimestre de l'any és el més baix des de 1983

En aquest sentit, el nombre de sucursals operatives en el segon trimestre de l'any és el més baix des de 1983. Els bancs estan tancant sucursals per disminuir els costos i, a més, s'estan adaptant a les noves tecnologies per oferir als clients tot tipus de serveis via Internet.

En aquesta línia ha actuat Santander. L'entitat ha dissenyat un fort ajustament en la seva estructura i una transformació del model comercial cap a un més digital. Es tracta d'una reestructuració que comporta la reducció del nombre de directius i d'empleats, i la supressió d'oficines.

Llegiu més:

La banca sempre guanya... però menys: els beneficis baixen un 26% durant el primer semestre

La transformación digital de la banca: ¿cuáles son las amenazas y oportunidades?

El futur dels bancs espanyols: qui es menja a qui durant el 2016?

Los bancos de inversión de enhorabuena por la ampliación de capital de Banco Popular

Los bancos de Wall Street aguantan el tipo pese a la inestabilidad financiera y la Fed

contador