des traders travaillent a la bourse de wall street 20240209185639

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després de les vendes moderades de dimecres, a mesura que els inversors descompten els resultats empresarials d'Nvidia.

  • 19.659,80
  • 0,42%

La companyia puja un 7% a la sessió després de batre expectatives amb els seus comptes, en guanyar un 628% més al primer trimestre fiscal 2025. Els ingressos també s'han elevat un 262%, fins a assolir els 26.044 milions de dòlars.

"Nvidia ha complert una vegada més. Jensen Huang i el seu equip estan aprofitant al màxim l'auge de la intel·ligència artificial, amb uns ingressos i beneficis molt per sobre de les expectatives i una millora de les previsions per al segon trimestre", valora Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro.

Nvidia també està expandint el seu negoci més enllà dels xips amb la seva nova plataforma de programari, anomenada NIM, que ofereix un "ecosistema d'IA", és a dir, un "conjunt de microserveis fàcils d'usar per accelerar la implementació de models bàsics a qualsevol núvol o dades".

"Com que és un model de llicència de programari, és 100% rendible i obre la porta a una rendibilitat més gran a mesura que empreses de tots els sectors es llancen a la IA", afegeix Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Així mateix, el fabricant de xips ha anunciat un split de les accions en la proporció 10 a 1 per fer que "la propietat d'accions sigui més accessible per als treballadors i els inversors" i ha augmentat el dividend en efectiu trimestral en un 150%.

TOTA L'ATENCIÓ ALS PMI

A nivell econòmic, l'agenda inclou la publicació dels PMI manufacturers i de serveis preliminars del maig, que podrien mostrar certa estabilitat, i les dades d'atur setmanal, que han assenyalat una caiguda superior a l'esperada.

"Qualsevol sorpresa en sentit contrari seria mal rebuda pels inversors, ja que posaria en dubte la recuperació del creixement econòmic en un moment en què la inflació continua sense estar totalment sota control", comenten a Link Securities.

D'altra banda, aquest divendres serà el torn de la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, que en la lectura preliminar va baixar sensiblement, mentre que van repuntar les expectatives d'inflació a 12 mesos que manegen els consumidors.

Si es confirmés, podria generar certs dubtes entre els inversors sobre l'evolució futura de l'economia nord-americana, ja que el consum privat representa a prop del 70% del PIB del país.

LA XINA LLANÇA MANIOBRES MILITARS A TAIWAN

A l'àmbit geopolític, la Xina ha llançat maniobres militars de "càstig" a l'estret de Taiwan, en resposta a la presa de possessió del nou president del país, Lai Ching-te, que en el discurs d'investidura va demanar al gegant asiàtic aturar les seves amenaces i va afirmar que la Xina i Taiwan "no estaven subordinats l'un a l'altre", cosa que ha provocat la ira de les autoritats xineses.

Lai ha ofert repetidament converses amb la Xina, que han estat rebutjades, i defensa que només el poble de Taiwan pot decidir el seu futur, rebutjant les reclamacions de sobirania de Pequín. En aquest sentit, el ministre d'Afers Estrangers xinès, Wang Yi, ha qualificat el discurs de Lai com a "vergonyós".

Els exercicis militars s'estan duent a terme a l'estret de Taiwan, el nord, sud i est de Taiwan, així com a àrees al voltant de diverses illes controlades per Taiwan. Està previst que les maniobres durin dos dies.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,10% (78,47 dòlars) i el Brent avança un 1,02% (82,79 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,32% (1,0856 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,99% (2.369 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,43% i el bitcoin perd un 0,70% (69.114 dòlars).

Noticias relacionadas

contador