• El sector bancari també atrau, però sent selectius
brokershockpeque

Fa poc més d'una setmana va tenir lloc a la Borsa de Madrid la primera trobada Iberian Value, durant la qual els analistes 'value' més reconeguts del nostre país feien públiques algunes de les seves apostes. Coneguts els seus noms, resulta interessant analitzar la seva situació tècnica.

CAF

  • 33,95€
  • 1,19%
  • 48,45€
  • 0,35%
  • 42,90€
  • 18,91%

L'estil 'value investing', que a Espanya s'ha associat fonamentalment a Francisco García Paramés, té com a pilar la compra d'accions infravalorades pel mercat, de les que s'esperen importants retorns en termes de llarg termini. Entre d'altres, van ser moltes les idees d'inversió que es van proposar: Dominion (Luis de Blas, de Valentum), Clear Media (Javier Ruiz, de Metagestión), Iberpapel o Barón de Ley (Iván Martín, de Magallanes Value) o Zardoya Otis (Gonzalo Lardiés, d'A&G).

No obstant això, passem a analitzar des del punt de vista dels gràfics Southern Cooper (Álvaro Guzmán de Lázaro de azValor), Renault (Francisco García Paramés de Cobas), SILICOM (Alejandro Estebaranz de True Value) i CAF (Beltrán de la Lastra de Bestinver).

SOUTHERN COPPER

Pertany al grup d'empreses Grupo México. Southern Copper és un dels productors integrats de coure més grans del món. Produeix coure, molibdè, zinc, plom, carbó i plata. Tècnicament, el títol es troba en un moment molt interessant, sobretot arran del moviment experimentat a mitjans de novembre, quan aconseguia polvoritzar la directriu baixista dels últims sis anys. Fins i tot en el curt termini, el preu sembla voler deixar enrere la part superior del triangle (màxims decreixents i mínims creixents) i posar rumb als màxims anuals (39,50 dòlars) i per sobre dels màxims de 2013 (42 dòlars) i els màxims històrics als 49,82 dòlars. El que és realment interessant és que des de novembre el títol ha despertat després de molts anys desplaçant lateralment.

RENAULT

Fabricant francès d'automòbils, vehicles comercials i automòbils de carreres. Renault és un exemple més que demostra com de bé sol funcionar la MM200 setmanal com a zona de suport, molt més fiable que la diària. Cada vegada que el preu s'ha acostat a aquesta mitjana els preus han rebotat, tal com va passar en diverses ocasions al llarg de 2016. Des de finals de desembre tenim el títol desplegant un moviment lateral amb zona de suport als 76,75 euros i resistència als 90 euros. Així, la superació d'aquest lateral per la seva part alta generaria un important senyal de fortalesa en els títols amb objectiu en els màxims de 2015 (100,25) i per sobre dels màxims històrics als 122,87 euros.

SILICOM Ltd

Proveïdor líder de xarxes d'alt rendiment i solucions d'infraestructures de dades. SILICOM Ltd cotitza al Nasdaq, tot i que té seu a Israel. El títol s'està desplaçant lateralment des de 2014 i al final de març aconseguia superar resistències abandonant el moviment lateral dels últims dos anys. Així, tornem a tenir mínims i màxims creixents (definició de tendència alcista) i per tant no podem descartar una tornada als màxims històrics assolits el 2014 (73,44 dòlars) en termes de mig i de llarg termini. Ara bé, hi ha un important suport en el buit alcista de la sessió del 21 de març als 38,70 dòlars que no hauria de ser tancat (o el que és el mateix anul·lat) si volem mantenir l'actual biaix alcista 'trading'.

CAF

Companyia espanyola que dissenya, fabrica, manté i subministra equips i components per a sistemes ferroviaris a tot el món. Tècnicament tenim CAF triangulant; o el que és el mateix, construint màxims decreixents i mínims creixents. En teoria, per sobre de la resistència que presenta en els màxims de maig (37,54) tindríem un primer avís als navegants que el preu podria trencar a l'alça en qualsevol moment. Al cap i a la fi, el que tenim és un ampli moviment lateral des de l'agost que s’està consolidant / ajustant proporcionalment les importants pujades des de principis de 2016. Només que en lloc de corregir en profunditat ho està fent consumint temps, és a dir, desplegant un ampli moviment lateral. Així doncs, fa la sensació que el títol podria acabar trencant a l'alça en qualsevol moment a la recerca dels màxims anuals i per sobre es col·locaria, un cop més, en 'pujada lliure' absoluta.

Noticias relacionadas

contador