• La jove gestora ha superat recentment els 1.000 milions d'euros sota gestió
  • El fons d'inversió amb més volum d'actius és el Cobas Selecció amb gairebé 700 milions
inversión

Tot el que diu, fa i, sobretot, gestiona Francisco García Paramés és seguit molt de prop al mercat. Per alguna raó és el gestor de fons d'inversió més famós de la indústria espanyola. I per això convé bussejar en la seva cartera, configurada amb l'estil de gestió 'value', per saber què hi ha d'interessant -i nou- en ella.

  • 1,70Fr.
  • 0,71%

El value investing és un estil d'inversió centrat en comprar accions infravalorades pel mercat, de les que s'esperen importants retorns en termes de llarg termini. Entre altres companyies que García Paramés inclou en la seva cartera destaquen les coreanes Hyundai Motors i Samsung. Recentment ha afegit també dues empreses especialitzades en les compres de productes per a la llar com són Hyundai Home Shopping i GS Home Shopping, el conglomerat d'electrònica LGT i el grup de productes de bellesa i cosmètics AmorePacific.

Però n’hi ha més. I entre les seves joies destaquen Aryzta, Israel Chemicals i Teekay.

Aryzta

Companyia suïssa d'alimentació amb operacions a Nord-Amèrica, Europa, Àsia, Austràlia i Nova Zelanda. El grup té una posició de lideratge en el sector de la fleca i és un proveïdor global de productes forn per als sectors de restauració, distribució i restaurants de menjar ràpid.

Aryzta acumula un descens del 60% des del gener de 2015 passant des dels 76 euros fins als 29 actuals

La companyia suïssa (també cotitzada al mercat alemany) va experimentar un dur correctiu des de principis d'any i, de fet, acumula una caiguda pròxima al 30% a l'any. Des de gener de 2015 el títol acumula un descens del 60%, passant des dels 76 euros fins als 29 actuals. Aryzta presenta una clara tendència baixista com es pot deduir dels impecables màxims i mínims decreixents. Alhora, el preu es troba encaixat dins d'un canal baixista 'de manual'. Perquè el títol ens doni un primer senyal de fortalesa li exigirem que almenys tanqui (o el que és el mateix, anul·li) l'imponent buit baixista de la sessió del 24 de gener als 42,18 euros. I per poder parlar d'un canvi de tendència, què menys que superar la resistència que li confereix l'últim màxim decreixent als 42,90 euros, referències de preu clarament allunyades de les actuals.

Gràfic diari - Aryzta AG

Israel Chemicals

També coneguda com ICL, és una multinacional manufacturera israeliana que desenvolupa, produeix i comercialitza fertilitzants, metalls i altres productes químics per usos especials. Produeix aproximadament un terç del brom del món i és el sisè productor de potassa del planeta.

La companyia israeliana, també cotitzada al Nasdaq, presenta una tendència baixista i així seguirà sent a mesura que els màxims i mínims decreixents romanguin intactes. L'única cosa positiva de l'última correcció és que aquesta s'ha frenat al tick en el nivell d'ajust/retrocés del 61,8% de l'últim impuls alcista. De la qual cosa es dedueix que existeix la possibilitat que el suport dels 4 dòlars sigui el punt d'inflexió per atacar resistències a la recerca d'un gir de la tendència, a l’alcista. Un primer senyal de fortalesa (de curt termini) seria el fet de tancar, o el que és el mateix anular, el buit baixista setmanal que presenta als 4,58 dòlars. I sobretot, i de major rellevància, la superació de la resistència que presenta en els màxims de gener, als 4,85 dòlars. Es pot dir que per sobre dels 4,85 dòlars, amb folgança i en espelmes setmanals, començaríem a mirar Israel Chemicals amb uns altres ulls.

Gràfic setmanal - Israel Chemicals

Teekay Corporation

És un proveïdor de serveis de transport marítim de cru i gas. La companyia ofereix també serveis de producció, emmagatzematge i descàrrega de petroli en alta mar, principalment sota contractes a llarg termini i de taxa fixa. La companyia es dedica als sectors de transport de gas natural liquat (GNL) i gas liquat de petroli (GLP) així com al sector offshore (allunyat de la costa o mar endins) de producció, emmagatzematge i transport.

Teekay Corporation s'està desplaçant lateralment des de principis de 2016

La companyia s'està desplaçant lateralment des de principis de 2016, després d'enfonsar-un 93% des dels màxims de 2014 (68 dòlars). Presenta una important zona de suport als 5,20-5,40 dòlars. La perforació de la base del lateral el podria portar de forma ràpida als mínims històrics, als 4,37 dòlars. Ara bé, és cert que mentre no perfori la base del moviment lateral podria acabar buscant de nou la part superior del lateral, fortíssima resistència, als 11,85 dòlars. Per sobre de la part superior del lateral tindríem un clar senyal de fortalesa en termes de mig termini, confirmant així figura de tornada.

Gràfic setmanal - Teekay Corp.

Noticias relacionadas

contador