Hermes Birkin Bolsos

Jefferies ha iniciat la cobertura de tres grans marques de luxe europees com Hermès, Ferrari i Brunello Cucinelli, que, malgrat un context incert, s'han beneficiat d'unes vendes fortes. Per això, es mostren molt optimistes amb la casa de moda francesa, a la qual atorguen un consell de comprar, i més prudents amb l'escuderia italiana i la companyia de roba per a homes, que recomana mantenir.

  • 2.301,00€
  • 0,26%

"No hi haurà més guanys fàcils després de la recent bonança... és la nostra avaluació del segment ultra luxe. Les accions d'Hermès, Ferrari i Brunello Cucinelli s'han apreciat un 23% als últims dotze mesos, enfront del 21% de la resta de empreses del sector. En el procés, els múltiples s'han expandit fins a assolir primes properes al pic enfront dels seus parells discrecionals (153%) i l'Stoxx600 (256%)”, expliquen els estrategs.

Per això, destaquen que l'acció del preu després dels avenços recents del primer trimestre "ens suggereix que superar el rendiment a partir d'aquí serà una tasca més àrdua".

Els 3 Magnífics, tal com els qualifiquen a Jefferies, semblen estar fortament posicionats per impulsar un creixement atractiu que recolzi rendibilitats (molt) saludables. "Els seus atractius relatius brillen especialment en moments d'incertesa general, cosa que hem vist des del tercer trimestre del 2023", assenyalen.

I afegeixen que, com sosté la visió més prudent sobre la demanda de luxe, si el principal risc per als accionistes de les marques de luxe és el cost d'oportunitat de perdre's un exercici superior en altres llocs, una falta duradora de claredat sobre les perspectives més àmplies de la demanda de luxe hauria de continuar sent un teló de fons útil.

"El nostre argument central continua sent un segon trimestre moderat per al creixement de la indústria amb una acceleració decebedora", subratllen els experts.

Pel que fa a Hermès, al qual atorguen un preu objectiu de 2.650 euros per acció, és una compra, ja que els marges superiors del grup fan que la resolució endarrerida dels múltiples actuals sigui un exercici més senzill.

"Un procés d'innovació de productes molt dinàmic ajuda a traçar un creixement compost continu de dos dígits a les vendes amb un marge operatiu de >40%. Totes les nostres dades alternatives apunten a una notable popularitat de la marca i a una sòlida entrega d'ingressos als propers trimestres", analitzen a Jefferies.

Ferrari, per la seva banda, amb un preu objectiu de 403 euros per títol i consell de mantenir, és un valor amb què els analistes es mostren més cautelosos per la seva actitud defensiva en un canvi de paradigma a mitjà termini. "Això és un enigma interessant quan reflexionem sobre les fortaleses de l´acció (els ASP més alts, l´exposició més petita a un grup xinès incert del 10% del total, la visibilitat d´una cartera de comandes de dos anys)", diuen.

Finalment, Brunello Cucinelli (BC), al qual donen una valoració de 97 euros per acció i també aconsellen mantenir, estimen que té una valoració justa després de la caiguda des dels pics, l'absència dels quals hauria deixat les accions vulnerables a marges més baixos enfront dels dos parells més grans.

"És en aquests marges inferiors on hi ha la singularitat de Brunello Cucinelli. L'intercanvi "elegant" del valor agregat amb totes les parts interessades ha estat un ingredient inextricable, que ha permès a BC tenir una forta ressonància entre una audiència adinerada. Els accionistes de BC comparteixen la nostra creença que el capitalisme 'humanista' de BC mereix un reconeixement just, una recompensa si es vol”, conclouen a Jefferies.

contador