• El valor segueix una cotització en la mateixa direcció que la del petroli amb una caiguda del 16% en l'acumulat d'aquest any
  • azValor ha entrat en Teekay Tankers, filial en la qual Cobas té un 2%
azvalor parames

Molts anys de treball junts impliquen, segons sembla, inversions que es creuen. Almenys en el cas de Francisco García Paramés d'una banda i Álvaro Guzmán de Lázaro i Fernando Bernad per un altre. Tant a Corea del Sud, amb Hyundai i Samsung, com en una empresa nord-americana del sector petroli, Teekay. El grup és la principal inversió de Cobas Asset Management i, ara, serà una posició important d’azValor.

  • -
  • -

En concret, la gestora que comanden els exgestors de Bestinver junts amb Beltrán Parages ha aflorat una participació del 5,22% en Teekay Tankers, segons els registres del regulador nord-americà (SEC, per les sigles en anglès). Una inversió que supera els 11 milions d'euros, d'acord amb les estadístiques de FactSet, en una empresa dedicada a proveir serveis de transport marítim de petroli i gas, i que segueix una alta correlació amb el petroli en l'evolució de la seva cotització.

Aquest any, acumula un descens del 16%, cosa que ha reduït la seva capitalització borsària fins als 571 milions d'euros. Mentre que aquest dimecres cotitza amb pujades properes a l'1%. En Teekay Tankers, Cobas Asset Management hi té un 2% del capital. Així mateix, a la matriu, Teekay Corporation, té un 10% que suposa un 4,2% del Cobas Selecció, que al seu torn té un altre 5,1% en una altra de les seves filials, Teekay LNG.

azValor i Cobas són dos dels referents de l'estil d'inversió 'value' entre les gestores independents espanyoles. Les dues empreses han sorgit de la sortida de diversos dels pesos pesats de Bestinver el 2014, després de la decisió de Paramés de deixar la gestora d'Acciona.

Noticias relacionadas

contador