ep luis gallego presidente de iag
WEB FORO LA TOJA

IAG ha presentat aquest divendres unes xifres del primer trimestre que els analistes consideren "sòlides" i que baten les expectatives a totes les línies del compte de resultats (ingressos, benefici operatiu i benefici net ajustat).

IAG

  • 2,07€
  • -0,53%

"La capacitat (seients-quilòmetre oferts) creix en línia amb les guies per al conjunt de l'any (+7%), però l'ocupació sorprèn positivament (83,1% enfront del 81,5% esperat) reflectint la forta demanda. Continua millorant el balanç”, escriu Eduardo Cabero, expert de Bankinter.

"IAG es posiciona com una inversió atractiva amb potencial de creixement"

"La ràtio Deute Net/EBITDA (incloent-hi arrendaments) se situa en 1,3 vegades enfront d'1,7 vegades del desembre del 2023. Manté bones perspectives de cara al 2024 gràcies a la fortalesa de la demanda. La interpretació dels resultats és positiva i la cotització ho hauria de reflectir", afegeix aquest analista.

IAG va perdre 4 milions d'euros entre el gener i el març, però redueix amb força els números vermells enfront dels -87 milions del mateix període del 2023. Els ingressos del període van créixer fins als 6.429 milions enfront dels 5.889 milions del primer trimestre de l'any anterior.

“Amb millores substancials en els resultats financers, control de costos eficaç, i una estratègia clara cap a l'expansió i consolidació al mercat, IAG es posiciona com una inversió atractiva amb potencial de creixement a mesura que la demanda de viatges es recupera i s'expandeix”, afirma Javier Molina, analista sènior de mercats per a eToro.

Explica aquest expert que queden enrere els durs trimestres posteriors a la covid i la companyia està demostrant que té prou capacitat per millorar la seva rendibilitat i eficiència operativa en un entorn que, malgrat ser desafiant en molts àmbits, es planteja "excel·lent".

Noticias relacionadas

contador