• De l'alta burgesia basca, són coneguts per les seves inversions en MásMóvil, Elecnor i Duro Felguera
rafael canales onchena ybarra
Onchena

La família Ybarra Careaga, de l'alta burgesia basca, ha fitxat un nou gestor per a les seves inversions familiars. Rafael Canales, un exBanca March, serà el nou conseller delegat d’Onchena, la seva oficina familiar.

Els Ybarra Careaga són coneguts per ser un dels grups familiars i empresarials més rics d'Espanya. Ocupen la 94 posició entre els 200 més rics d'Espanya, segons l'últim rànquing al respecte elaborat per El Mundo. Atresoren un patrimoni net de 530 milions d'euros i, entre les seves inversions més famoses, es troben MásMóvil, Viscofán, Elecnor, Vocento, Europac, Iberpapel i Duro Felguera.

Al capdavant d’Onchena és Carmen Ybarra Careaga, la més jove de la saga familiar. A l’oficina familiar Canales pren les regnes en substitució de José Manuel Alsedo, vinculat a aquesta societat de gestió patrimonial des de la seva fundació i que en seguirà sent el president executiu.

Canales procedeix de Banca March, entitat d’on recentment s'havia prejubilat després d'haver-s’hi incorporat el 2012 com a director territorial a l'àrea de Banca Patrimonial a Madrid. El nou conseller delegat d’Onchena va formar part el 2002 de l'equip directiu de Consulnor, societat de valors del País Basc adquirida per Banca March el 2012. Des d'aquest lloc, va ser un dels professionals clau en el procés d'integració de la boutique al banc, que es va tancar definitivament el desembre de 2017.

El nou gestor responsable de les inversions dels Ybarra Careaga va iniciar la seva carrera com a analista de borsa en Gesinca (avui Ahorro Corporación). Més tard, va treballar per Manufacturers Hanover Trust (actual JP Morgan) i Argentaria (avui BBVA), on va ocupar diversos llocs de responsabilitat a l'àrea de banca corporativa.

contador