usa-trump-isole-avec-un-cercle-de-fideles-de-plus-en-plus-reduit

Youtube va declarar aquest dimarts que la raó de la suspensió de canal de Donald Trump es deu a la violació de les seves polítiques d'incitació a la violència, després que la setmana passada es produís l'assalt al Capitoli pels seguidors del president.

Les principals xarxes socials s'estan distanciant i prenent mesures en contra d'aquells que van participar en els episodis violents de Washington DC.

En el cas de Youtube, el canal de Trump està bloquejat sense poder pujar-hi vídeos o directes per un mínim de set dies, segons ha informat la plataforma. La companyia també ha deshabilitat els comentaris en els vídeos de canal.

La suspensió es va produir després d'uns comentaris del president durant una conferència que s'estava retransmetent a la plataforma dimarts al matí, durant la qual, entre altres coses, es va referir al segon impeachment al qual s'enfronta i va llançar una amenaça vetllada, dient que provoca "una immensa ira" en els seus partidaris.

Les accions de Youtube en contra del president es deuen, en part, al fet que determinats grups de drets civils nord-americans van amenaçar amb organitzar un boicot a l'empresa si aquesta no eliminava el canal.

Seguidors de Trump van irrompre al Capitoli dimecres passat, intentant frenar la verificació de la victòria electoral del president electe Joe Biden al Congrés.

Trump, per la seva banda, a més de posar en dubte la victòria de Biden des d'un primer moment, inicialment va elogiar els seus seguidors en les seves accions en DC, encara que després condemnés la violència.

En aquest escenari els legisladors van haver de fugir quan els seguidors del republicà van burlar de les forces de seguretat. L'incident es va saldar amb cinc morts.

Després de l'incident, tant Twitter com Facebook van bloquejar els comptes de Trump i van eliminar el seu contingut en què recolzava l'assalt de la setmana passada.

D'altra banda, Amazon va suspendre Parler, una plataforma de xarxes socials afavorida per molts seguidors de Trump.

Noticias relacionadas

contador