reseau-social-parler

Des de fa uns dies, Donald Trump no pot disparar o enfonsar les borses a cop de tuit. La xarxa social fundada i dirigida per Jack Dorsey ha suspès de forma permanent el compte del president dels EUA sortint pel risc d'"incitació a la violència" després d'arengar els seus partidaris per al vergonyós assalt al Capitoli.

Davant d'això, els seguidors del republicà ja han trobat un refugi: Parler, la xarxa social que els serveix com a amagatall i ja s'ha convertit en l'enemiga comuna de colossos tecnològics com Apple, Facebook i Amazon.

Parler afirma que és una xarxa social en la qual està permesa la llibertat d'expressió total, i els seus usuaris només estan constrets per la legalitat. Aquesta declaració d'intencions, aparentment inofensiva i idealitzada, no ha estat suficient per evitar que Apple i Google eliminin la seva aplicació de les seves respectives botigues virtuals, l'app va arribar a ser més descarregada de l'App Store abans de ser retirada.

Amazon li ha volgut donar el cop de gràcia i, aquest mateix diumenge, ha tancat els servidors de Parler, cosa que explica que aquest dilluns els seus usuaris estiguin experimentant caigudes, segons informa Bloomberg. Els de Jeff Bezos s'han excusat afirmant que Parler "no té un procés efectiu" per garantir el compliment dels termes d'AWS (Amazon Web Services), segons una informació a la qual ha tingut accés en exclusiva el portal BuzzFeed.

Deixant de banda la política nord-americana, l'espanyola també té a una escala menor el seu propi cas Trump en aquesta xarxa social, en què la diputada del PP, Beatriz Fanjul, s'hi acaba d'obrir un compte. Allà l'esperen altres polítics patris com l'eurodiputat de Vox, Hermann Tertsch, el vicesecretari de Relacions Internacionals de l'esmentat partit, Espinosa de los Monteros, l'exportaveu de Ciutadans Juan Carlos Girauta, i el líder dels taronges a València, Toni Cantó.

Noticias relacionadas

contador