washington-le-4-fevrier-2020-donald-trump-a-ostensiblement-evite-de-serrer-la-main-a-nancy-pelosi-qui-en-retour-a-dechire-dans-un-geste-spectaculaire-sa-copie-du-discours

L'impeachment dels congressistes demòcrates contra el president dels Estats Units, Donald Trump, segueix prenent forma i es presentarà dilluns davant la Cambra dels Representants, segons ha anunciat a Twitter un dels congressistes demòcrates implicats.

"Presentarem l'article d'Impeachment aquest dilluns durant la sessió proforma de la Cambra", ha publicat el congressista demòcrata per Califòrnia, Ted Lieu. La mateixa presidenta de la Cambra, Nancy Pelosi, ha ratificat aquest moviment en una carta als congressistes aquest diumenge. "En la protecció de la nostra Constitució i la nostra Democràcia, actuarem amb urgència, perquè aquest president representa una amenaça imminent per a tots dos", ha escrit Pelosi. "Amb el pas dels dies, l'horror de l'assalt a la nostra democràcia perpetrat per aquest president s'intensifica i també la necessitat immediata d'actuar".

Així les coses, després del suport manifestat pel republicà a l'assalt al Capitoli perpetrat pels seus seguidors el passat 6 de gener, s'espera que la destitució de Trump s'aprovi ràpidament a la Cambra de Representants. No obstant, la tramitació al Senat, encara controlat pels republicans fins que prenguin possessió els dos nous senadors demòcrates per Geòrgia, serà més lenta.

El líder republicà a la cambra alta, Mitch McConnell, ha assegurat als seus companys de partit que no es votarà fins després de la presa de possessió de Biden. Malgrat que Trump ja hauria deixat el càrrec de president, si els demòcrates prosperen podrien aconseguir que aquest quedés inhabilitat per tornar a presentar-se a president el 2024.

Els demòcrates necessitarien el suport de 17 senadors republicans per aconseguir els dos terços de la cambra alta necessaris per destituir el president. En el judici polític anterior, només el senador republicà Mitt Romney va recolzar la destitució de Trump.

No obstant això, ara altres tres senadors han mostrat en públic una postura favorable a la destitució. La primera va ser la senadora per Alaska Lisa Murkowski que va demanar fins i tot que Trump deixés el Partit Republicà o, si no, ho faria ella.

PENCE, EN ALERTA

Pence, per la seva part, segueix sense descartar la possibilitat d'invocar la Vint-i-cinquena esmena de la Constitució per cessar de les seves funcions el mandatari nord-americà, Donald Trump, si percep que el comportament del dirigent es torna encara "més inestable", segons han informat fonts pròximes a Pence a la cadena CNN.

Aquestes fonts confirmen que l'opció, que Pence va contemplar inicialment després de l'assalt dels seguidors de Trump al Capitoli dimecres passat, encara segueix sense quedar descartada. No obstant això, el vicepresident ha expressat en privat el seu recel al fet que tal declaració podria inflamar encara més la tensió al país.

L'assalt es va saldar amb cinc morts, entre ells un agent de Policia del Capitoli.

Noticias relacionadas

contador