asalto congreso

L'assalt al Capitoli dels Estats Units per part de seguidors de Donald Trump es va saldar amb quatre morts, segons havia informat aquest vespre el cap de la policia de la ciutat de Washington, Robert Contee.

Entre els morts, es troba la dona que va morir d'un tret dins del Congrés i tres persones, una dona i dos homes, que van morir en emergències mèdiques durant els disturbis a l'àrea del Capitoli.

La ciutat de Washington ha estès 15 dies més l'ordre d'emergència i toc de queda emesa aquest dimecres per l'alcaldessa, Muriel Bowser, per cobrir la investidura de Joe Biden i Kamala Harris i els dies posteriors, amb l'objectiu de garantir la seguretat i evitar nous aldarulls.

Robert Contee també ha informat que s'han produït 52 detencions, entre ells quatre persones per portar armes sense llicència, una per portar una arma no autoritzada i 47 per violar el toc de queda.

El més positiu és que el Congrés ha pogut reprendre el debat per a la investidura de Joe Biden, que serà nomenat president el pròxim 20 de gener i ha reclamat responsabilitats a Donald Trump, en afirmar que "això no és una protesta, és una insurrecció" , i assenyalar que "la nostra democràcia està sota un atac sense precedents".

CALMA ALS MERCATS

De moment, els mercats mundials es troben en calma. "Tot i les imatges i vídeos molt violents i sense precedents dels disturbis socials a Washington, amb manifestants irrompent al Capitoli, els mercats estan relativament tranquils, ja que ningú creu que hagi de canviar el fet que Joe Biden aviat prendrà jurament com el pròxim president nord-americà", afirmen els analistes de Danske Bank.

"Aquest matí, el Congrés dels EUA ha reprès el recompte i la certificació dels vots de Col·legi Electoral i, per tant, la victòria de Joe Biden a les eleccions presidencials", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador