• Després de la reunió amb el president de la Xina Trump va afirmar que s'havia fet un "increïble progrés" i que la relació amb la Xina era "excel·lent"
cbtrump823

La “foto finish” de la cimera que el president dels EUA, Donald Trump, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping van mantenir el 6 i el 7 d'abril a Mar-a-Llago (Florida), va servir per calmar els ànims dels inversors i per constatar que per ara no es deslligarà la tan temuda guerra comercial entre les dues primeres potències mundials. Les concessions que Pequín està disposada a fer per esquivar les imposicions d'aranzels amb les quals el líder republicà ha amenaçat llargament al Govern de Xi Jinping passen per millorar l'accés als inversors nord-americans i per permetre les importacions del boví nord-americà.

“Sembla que la reunió va ser constructiva i que el pitjor escenari possible, una guerra comercial a tots els nivells, s'ha pogut evitar, almenys per ara, la qual cosa suposa un senyal positiu per als mercats”, expliquen analistes de Rabobank. Durant la roda de premsa conjunta que els dos líders van oferir en acabar la seva trobada, Trump va afirmar que s'havia fet un “increïble progrés” i que la relació amb la Xina era “excel·lent”. Xi Jinping, per la seva banda, va assegurar, en un comunicat, que tenien “milions de raons per mantenir bones relacions amb els EUA i ni una sola per dinamitar-les”.

Trump va afirmar que s'havia fet un “increïble progrés” i que la relació amb la Xina era “excel·lent”

La base, perquè floreixi aquest enteniment mostrat, fruit de la sintonia entre els dos capdavanteres, és un pla de 100 dies, que es va començar a dibuixar durant la reunió, del qual va informar el secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross. Aquest pla servirà de base per arribar a un complet enteniment en matèria de comerç exterior.

Encara que els detalls no hagin transcendit, segons informacions que publica Financial Times, les concessions que la Xina està disposada a fer passen per permetre que els EUA realitzin inversions al mercat financer xinès, com a mesura per retallar els 3.470 milions de dòlars de dèficit comercial que mantenen amb el major exportador del món. A més, Pequín també franquejarà l'entrada de carn de boví i de productes agrícoles nord-americans.

Noticias relacionadas

contador