• La resta de borses europees també es prendran un descans aquests dos dies
  • Als Estats Units, els mercats només tancaran les seves portes el divendres 14 d'abril
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'IBEX 35 també se’n va de vacances de Setmana Santa. Igual que la resta d'espanyols, el selectiu es prendrà un descans i després del tancament de la jornada del dijous 13 d'abril, no tornarà a obrir les seves portes fins a dimarts que ve 18 d'abril.

  • 11.154,60
  • 1,56%

En concret, no hi haurà borsa el 14 d'abril, Divendres Sant, i el 17 d'abril, Dilluns Sant. Però, abans d'anar-se’n de vacances, l'IBEX tractarà de deixar els deures fets. I, després de pujar durant sis setmanes consecutives i prendre's un descans per sobre dels 10.500 punts. Un nivell 'psicològic' que va aconseguir defensar divendres passat. Però, durant la jornada de dilluns, la 'proximitat' de les vacances l’estan portant a deixar-se un 0,8% i situar-se per sota dels 10.500 punts.

Durant aquesta setmana, els bancs seran clau perquè el selectiu de la Borsa de Madrid, que ajustat per dividends està a prop dels seus màxims històrics, ataqui la resistència dels 10.600 punts. Tècnicament, per baix, el suport més proper, el té als 10.000 punts, apunta l'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez.

La resta de borses europees també es prendran un descans tant el Divendres Sant amb el Dilluns de Pasqua. I, l'esperit de les vacances també sembla que està calant, l’EuroStoxx 50 perd un 0,49%. Per la seva banda, a París el CAC 40 comença la setmana amb pèrdues d'un 0,50% abans del seu descans de Setmana Santa i a la recta final de la primera volta de les eleccions presidencials franceses. El DAX 30 perd un 0,27% durant la jornada del dilluns, igual que FTSE 100 (-0,02) que lluita per acabar la jornada en verd.

D'altra banda, als Estats Units hi haurà més moviment que a Europa aquesta setmana. Les borses nord-americanes solament tancaran les seves portes divendres que ve, 14 d'abril. No obstant això, el Dilluns de Pasqua s’obrirà i continuaran amb la mirada posada a la tensió geopolítica després dels moviments de Donald Trump.

Noticias relacionadas

contador