ep archivo   el presidente de la fed jerome powell
RESERVA FEDERAL DE EEUU - Archivo

El president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, va vendre fins a 5 milions de dòlars en accions just abans que el Dow Jones es desplomés fa un any, segons revelen algunes informacions. "Va realitzar 26 transaccions en total el 2020, set vendes i 19 compres", "però l'operació de l'1 d'octubre destaca per la seva grandària i oportunitat", escriu American Prospect.

En concret, Powel va vendre entre un i 5 milions en accions del Vanguard Total Stock Market Index Fund l'1 d'octubre de 2020. Aquest mateix mes, el Dow Jones va caure gairebé 1.600 punts, al voltant del 6%, marcant una de les caigudes mensuals més pronunciades des que la pandèmia de coronavirus va posar de genolls l'economia del país.

La venda d'accions de Powell l'octubre de 2020 es va produir quan l'expresident Donald Trump va insistir en la necessitat d'un paquet d'estímul econòmic. American Prospect va informar que el patrimoni net de Powell està entre 20 milions i 55 milions de dòlars.

Després de la venda de les seves accions, Powell va advertir en un discurs el 6 d'octubre que la manca de promulgació d'estímuls podria tenir greus conseqüències econòmiques.

Un portaveu de Powell va dir que les seves operacions van ser aprovades per un organisme de control d'ètica del Govern. No obstant això, l'activitat comercial i inversora qüestionable de diversos presidents de la Fed ha donat lloc a una sèrie d'acusacions i fins i tot va portar Powell el mes passat a anunciar una investigació sobre l'assumpte.

Noticias relacionadas

contador