ep la ministra para la transicion ecologica y el reto demografico teresa ribera d a su llegada a su
Pool

El Projecte de Llei de Canvi Climàtic que el Govern portarà al Congrés dels Diputats vol ser un abans i un després, no sols per al sector energètic, sinó per al teixit empresarial en general, perquè anirà més enllà de les indústries teòricament implicades, com SÓN les elèctriques o els fabricants de cotxes. Per exemple, comportarà QUE totes les cotitzades siguin més transparents sobre els riscos que afronten.

En concret, el projecte que ha elaborat el Ministeri encapçalat per Teresa Ribera contempla que totes les empreses cotitzades, a més del sector financer (entitats de crèdit, asseguradores i reasseguradores) hagin d'elaborar cada any un informe anual sobre l'exposició de la seva activitat als riscos del canvi climàtic i les mesures que anirà adoptant per mitigar-ne l'impacte.

A més, estableix que les entitats financeres hauran de publicar quins són els seus objectius específics de descarbonització de la seva cartera de préstec i inversió. Uns objectius que han d'estar alineats amb l'Acord de París; aquesta mesura es farà efectiva a partir de 2023.

Informar sobre els riscos als quals s'enfronta una empresa cotitzada no és nou. Les qüestions mediambientals ja apareixen reflectides a diferents informes elaborats per les firmes que cotitzen a la borsa, bé sigui als seus informes de sostenibilitat, o a l'hora d'informar sobre els riscos als quals s'enfronten els seus negocis i activitats, quan realitzen emissions de deute, per exemple.

ELS REGULADORS

Els informes de les cotitzades no són l'única mesura que contempla el projecte que comença la seva tramitació a les Corts. També obligarà els reguladors a definir quin és l'entorn on operen les companyies supervisades.

Estableix que tant el Banc d'Espanya, com la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), com la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions hauran d'elaborar, de manera conjunta i cada dos anys, un informe sobre l'avaluació del risc per al sistema financer espanyol derivat del canvi climàtic i de les polítiques per combatre'l, que caldrà remetre al Congrés dels Diputats.

A partir d'ara, comença la negociació parlamentària del Projecte i el joc de majories fa previsible canvis al text que ha elaborat l'Executiu. Per això, de moment, les empreses encara tenen marge per esperar canvis.

Noticias relacionadas

contador