• El 2016, els de Ryan Ding van operar més de la meitat de les xarxes 4G pertot el món
ep ryan ding presidentela unidadoperadoreshuawei
HUAWEI

Huawei segueix forjant llaços comercials amb les grans operadores de telecomunicacions d'Europa i Àsia per liderar la cursa mundial en els serveis 5G. Una posició privilegiada que suposa un enfrontament directe amb els Estats Units, que va catalogar al gegant tecnològic xinès com una amenaça per a la seguretat.

La tecnològica dirigida per Ryan Ding presumeix d'una posició dominant a la Xina, que aspira a convertir-se en el major mercat del 5G a nivell mundial. A més, Huawei busca assegurar posicions avantatjoses en altres regions del món per portar la competència a rivals directes com Ericsson i Nokia.

Agències d'intel·ligència nord-americanes van qualificar l'operador xinès d'amenaça per a la seguretat

Els acords per començar la construcció de xarxes 5G estan encara a un any de distància, però Huawei ja ha signat fins a 25 Memoràndums d'Entesa (MoU) amb operadors de telecomunicacions per provar el seu equipament de 5G, segons informa 'Reuters'. Entre les empreses amb les quals el tecnològic xinès ha arribat a un acord, es troben la britànica BT i Vodafone, la francesa Orange i l'alemanya Telekom.

D'aquesta manera, Huawei s'assegura un avantatge respecte als seus competidors. I és que el 2016, el grup tecnològic va afirmar haver subministrat més de la meitat de les xarxes 4G a escala mundial i 49 de les 90 xarxes de 4,5G, el pas intermedi fins al 5G. Per a l'any 2025, 1.200 milions de persones a tot el món tindran accés a xarxes 5G i un terç de les quals seran a la Xina, segons GSMA, un grup comercial global de gairebé 800 operadors mòbils.

Precisament, Huawei i Vodafone van completar a Espanya la primera trucada en 5G del món amb el nou estàndard NSA (Non Stand Alone), que es va realitzar entre Castelldefels (Barcelona) i Madrid. Un esdeveniment que Antonio Coimbra, conseller delegat de Vodafone Espanya, va qualificar d'"una fita molt rellevant" que col·loca Espanya "al centre del món".

Noticias relacionadas

contador