ep march 26 2020 - washington dc usa us president donald trump with vice president mike pence
Contacto

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest diumenge en una roda de premsa que allargarà les mesures dirigides a reduir la propagació del coronavirus fins al 30 d'abril.

Aquest dilluns expira el període inicial de 15 dies de distanciament social. Aquests últims dies, el president havia insistit que esperava "obrir" el país el Diumenge de Pasqua, el 12 d'abril, i havia insinuat que el seu Govern podria relaxar "aviat" les seves directrius per frenar la pandèmia.

No obstant això, la pandèmia es propaga ràpidament als EUA, que ja s'ha convertit en el principal focus del coronavirus del món. El president ha advertit a més de que les estimacions suggereixen que la taxa de mortalitat pel coronavirus arribarà a màxims d'aquí a dues setmanes.

"No hi hauria res pitjor que declarar la victòria abans que la victòria s'hagi guanyat. Aquest seria l'error més gran de tots, per tant prorrogarem les nostres directrius fins al 30 d'abril per alentir l'expansió", ha dit en roda de premsa a la Casa Blanca. A més, Trump ha augurat que el país "estarà ben encaminat cap a la recuperació" el mes de juny.

Per intentar frenar aquesta crisi sanitària, Trump ha recordat que el divendres passat les autoritats van donar llum verda a un test per a diagnosticar la malaltia, fabricat per la farmacèutica Abbott, que ofereix resultats en menys de 15 minuts. Així mateix, s'està provant en sis malalts una teràpia per curar la malaltia consistent en la transfusió de plasma de la sang de pacients recuperats de COVID-19.

Trump ha afegit que també autoritzaran un projecte per a esterilitzar màscares. En aquest sentit, ha precisat que hi ha una companyia que és capaç d'esterilitzar una mateixa màscara fins a 20 vegades, i que s'estan fent les gestions per tramitar els permisos necessaris per posar aquest mètode en marxa tan aviat com sigui possible.

El mandatari ha anunciat, a més, una nova iniciativa per crear "un pont aeri" amb altres països per fer arribar material a Nova York, on ja ha arribat un avió amb dos milions de màscares i bates mèdiques, més de deu milions de guants i 70.000 termòmetres. Trump ha indicat que s'espera que hi hagi uns 51 vols d'aquest tipus.

LA XIFRA DE MORTS PODRIA ARRIBAR A 100.000

Abans de la compareixença de Trump, el principal epidemiòleg del Govern, Anthony Fauci, havia assenyalat a la cadena CNN que els morts als EUA per la pandèmia de coronavirus, que té el seu epicentre a Nova York, podrien arribar als 100.000 i els contagis podrien ser milions.

"Veient el que estem veient ara, diria que entre 100.000 i 200.000 (morts), però no vull lligar-me a això", ha estimat Fauci, membre del grup de treball de la Casa Blanca enfront del coronavirus i director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgia i Malalties Infeccioses.

Noticias relacionadas

contador