trump-xi-jinping-g20-pyongyang-devaluation

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha comunicat que ha mantingut una "molt bona" conversa amb el president de la Xina, Xi Jinping, sobre el coronavirus i ha assegurat que tots dos països "estan treballant junts".

"Acabo d'acabar una molt bona conversa amb el president Xi de la Xina. Hem discutit amb gran detall el coronavirus que està devastant grans parts del nostre planeta", ha comunicat Trump mitjançant el seu compte a la xarxa social Twitter.

En aquest context, el mandatari nord-americà ha reconegut que la Xina "ha passat per molt", però que també "ha desenvolupat una sòlida comprensió del virus". Finalment, ha expressat el "respecte" que té cap a la Xina.

els Estats Units s'ha convertit aquest dijous a la nit en el país amb més casos confirmats de coronavirus del món, amb més de 83.500, la qual cosa el situa per davant de la Xina i Itàlia, que es trobaven de moment al capdavant de la classificació. La Xina, país on es va originar la pandèmia, ha estat des del principi la nació més afectada pel Covid-19.

Actualment, la Xina, on el coronavirus ja dóna mostres de reculada, ha registrat un total 3.292 morts i 81.340 casos positius. Itàlia, per part seva, és el país amb més morts per Covid-19, més de 8.200.

Als EUA, per part seva, s'ha mantingut un ritme de creixement accelerat durant les últimes setmanes i han registrat el seu rècord d'augment de casos. Les últimes 24 hores han donat positiu més de 12.000 persones, i la xifra de morts és superior a 1.160.

L'augment de casos és el més ràpid registrat als Estats Units --on el principal focus d'infecció és l'estat de Nova York, on hi ha més de 37.000 casos-- després de la xifra de més de 10.000 contagis que va comptabilitzar el passat 23 de març.

Noticias relacionadas

contador