ep el presidente de eeuu donald trump
Contacto

El president dels EUA, Donald Trump, va advertir aquest dimarts que la pandèmia de coronavirus als Estats Units probablement "empitjorarà abans de millorar".

"Això és una cosa que no m'agrada dir sobre les coses, però és així, és el que tenim", va declarar durant una sessió informativa a la Casa Blanca recollida per CNBC.

Els comentaris de Trump arriben en un moment en el qual el coronavirus continua propagant-se ràpidament arreu de la nació. El virus ha infectat a més de 3,8 milions d'estatunidencs i n'ha matat almenys 141.118 fins al dimarts, segons dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins. Texas i Florida van assolir aquest dilluns un negre rècord de morts diàries per coronavirus basat en una mitjana mòbil de set dies, mentre les hospitalitzacions continuen augmentant a 34 Estats.

La resposta de Trump a la pandèmia ha estat objecte de moltes crítiques. Durant les últimes setmanes, Trump ha restat importància a l'amenaça del virus, vinculant l'augment de nous casos a un increment de les proves. No obstant això, els funcionaris de salut pública i els experts en malalties infeccioses discuteixen aquestes afirmacions, al·legant que la taxa de casos que donen positiu als EUA, les hospitalitzacions i les morts continuen sent altes a certs Estats.

Un model de coronavirus que en el seu moment va ser citat per la Casa Blanca projecta ara que més de 220.000 nord-americans podrien morir de Covid-19 d'aquí a l'1 de novembre, a mesura que els nous casos arriben a nivells rècord a certes parts del país amb la relaxació de les restriccions per contenir el virus.

Trump va dir aquest dimarts que els líders estatals de tot els EUA estan treballant "moltíssim", i va afegir que l'Estat de Florida "es troba en una posició molt difícil". El president estatunidenc va informar que el govern federal està ajudant, proporcionant els seus "tremends" subministraments de ventiladors, bates i altres equips mèdics que necessiten els hospitals.

Al mateix temps, Donald Trump va reiterar la seva afirmació que el virus "desapareixerà", cosa que els funcionaris de salut pública i els experts en malalties infeccioses discuteixen. Els experts, inclosos els dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties, han advertit que els casos i les morts podrien augmentar aquesta tardor.

Noticias relacionadas

contador