pfizer vacuna coronavirus portada

Pfizer està investigant la mort d'un treballador sanitari 16 dies després que rebés la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 de la companyia. Això sí, la farmacèutica aclareix que de moment no s'hi ha trobat cap relació.

"Fins ara, l'evidència no suggereix una connexió", ha dit Pfizer en un comunicat en què explica que el metge amb seu a Florida va desenvolupar un trastorn poc comú anomenat trombocitopènia greu que disminueix la capacitat del cos per coagular la sang i aturar la hemorràgia interna.

Mentrestant, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties van dir que estan al cas de la mort i "avaluaran la situació a mesura que n'hi hagi més informació disponible".

"Fins ara, milions de persones han estat vacunades i estem monitoritzant de prop tots els esdeveniments adversos en les persones que reben la nostra vacuna", afirma Pfizer. "És important assenyalar que, lamentablement, és probable que els esdeveniments adversos greus, incloent-hi les morts que no estan relacionades amb la vacuna, passin a un ritme similar a què ocorreria en la població general", conclou.

"Informes com aquest sempre seran motiu de preocupació, però és important recordar en els estudis de vacunes que la majoria dels esdeveniments adversos (incloent-hi les morts), en última instància, no estan relacionats amb la vacuna ni són causats per ella", assenyalen els analistes de Shore Capital.

Noticias relacionadas

contador