le-royaume-uni-deconseille-le-vaccin-pfizer-aux-personnes-avec-des-antecedents-d-allergies-severes

El director general de Pfizer, Albert Bourla, ha reconegut que "probablement" la gent necessitarà una dosi de reforç de la vacuna Covid-19 durant els 12 mesos següents a la vacunació completa. Els seus comentaris es van fer públics dijous, però van ser gravats l'1 d'abril.

Bourla va dir que és possible que la gent hagi de vacunar-se contra el coronavirus anualment, segons recull CNBC. "És extremadament important suprimir el grup de persones que poden ser susceptibles a virus", va dir Bourla.

El comentari es produeix després que el director general de Johnson & Johnson, Alex Gorsky, digués al febrer a la CNBC que la gent podria haver de vacunar-se contra la Covid-19 anualment, a l'igual que les vacunes contra la grip estacional.

Els investigadors encara no saben quant de temps dura la protecció contra el virus una vegada que algú s'ha vacunat completament.

Pfizer va declarar a principis d'aquest mes que la seva vacuna Covid-19 tenia una eficàcia superior al 91% en la protecció contra el coronavirus i més del 95% contra la malaltia greu fins a sis mesos després de la segona dosi. La vacuna de Moderna, que utilitza una tecnologia similar a la de Pfizer, també va demostrar ser molt eficaç als sis mesos.

Les dades de Pfizer es van basar en més de 12.000 participants vacunats. No obstant això, els investigadors afirmen que encara es necessiten més dades.

Noticias relacionadas

contador