ep dos mujeres pasan por las inmediaciones de la sala joy eslava un dia despues del anuncio de su
Marta Fernández Jara - Europa Press

El Govern de la Comunitat de Madrid tancarà perimetralment l'autonomia durant el pont de la Constitució, és a dir, des del divendres 4 de desembre a les 00:00 hores fins a les 00:00 hores de dilluns 14, un total de 10 dies.

La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, es va mostrar contrària als tancaments perimetrals més dies dels necessaris quan es va decretar l'estat d'alarma i ha apostat perquè es fessin únicament en moments quan la mobilitat era elevada. Així, el govern regional va decretar el tancament per al pont de Tots Sants, en què se solen produir un milió de desplaçaments, i de l'Almudena.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va acabar cedint a la petició de la Comunitat però ha indicat que en el futur si es volia un tancament inferior a l'establert en el decret de l'estat d'alarma havia de comunicar primer al Govern central. Durant aquesta setmana, tant el vicepresident, Ignacio Aguado, com el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, no han avançat la decisió, però sí que s'han mostrat partidaris d'actuar "amb prudència".

A més, des del dilluns 23 quedaran confinades set noves zones de la Comunitat de Madrid durant 14 dies: Vicálvaro-Artillers i l'Elipa (Madrid), Cusco, Castella la Nova i Alacant (Fuenlabrada), La Moraleja (Alcobendas). Per la seva banda, sortiran del confinament set zones: Barrio del Puerto y Doctor Tamames (Coslada), Nuñez Morgado, Puerta del Ángel, Villaamil y Virgen de Begoña (Madrid) y Pintores (Parla).

Noticias relacionadas

contador