coronavirus-un-comite-d-experts-recommande-l-autorisation-du-vaccin-j-j-aux-usa

La Food and Drug Adminstration (FDA) nord-americana ha anunciat que ha sol·licitat als estats que suspenguin l'ús de la vacuna de la Covid-19 de Johnson & Johnson (J&J) després que sis persones als Estats Units desenvolupessin un rar trastorn que implica la formació de coàguls.

L'FDA ha dit que la recomanació és per "excés de precaució", i ha afegit que els esdeveniments observats semblen ser "extremadament rars".

"En aquest moment, aquests esdeveniments adversos sembla que són extremadament rars", ha afirmat l'FDA en una declaració conjunta amb els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC). "La seguretat de la vacuna de la Covid-19 és una prioritat màxima per al govern federal, i ens prenem molt seriosament tots els informes de problemes de salut després de la vacunació", ha afegit.

Els sis casos es van produir en dones d'entre 18 i 48 anys, i els símptomes es van desenvolupar entre 6 i 13 dies després de rebre la vacuna. Els metges solen tractar aquest tipus de coàguls amb heparina, però els reguladors sanitaris van assenyalar que això podria ser perillós en aquest cas i van recomanar un tractament diferent.

Les persones que rebin la vacuna i "desenvolupin mal de cap intens, dolor abdominal, dolor en les cames o dificultat per respirar durant les tres setmanes següents a la vacunació s'han de posar en contacte amb el seu metge", han recomanat la FDA i els CDC.

Les accions de J&J baixen més d'un 3% a la preobertura dels EUA després de conèixer la notícia.

Cal recordar que l'Agència Europea del Medicament (EMA) va informar a finals de la la setmana passada que està estudiant la relació de la vacuna de Johnson & Johnson amb quatre casos greus de trombes. Els seus experts han iniciat una "revisió" de casos per investigar esdeveniments de tromboembòlics o formació de coàguls sanguinis inusuals en persones vacunades.

Espanya espera l'arribada de 5,5 milions de dosis de la vacuna de Johnson & Johnson de forma imminent. Sanitat va comunicar aquest dilluns que té previst destinar les primeres dosis d'aquesta vacuna de dosi única al grup d'edat comprès entre els 70 i els 79 anys.

Noticias relacionadas

contador