ep archivo - vacuna frente a la covid-19
ALVARO CALVO - Archivo
146,82$
  • -1,71$
  • -1,15%

Espanya té previst destinar les primeres vacunes de dosi única de Janssen contra la Covid-19 que arribaran aquesta mateixa setmana a vacunar el grup d'edat comprès entre els 70 i 79 anys. Així ho ha anunciat aquest dilluns la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Ho ha fet, segons recull Efe, abans de prendre un vol de tornada a Madrid. La titular de Sanitat ha presenciat a primera hora del matí l'arribada a l'aeroport de Gran Canària de les 43.000 vacunes de Pfizer-BioNTech que corresponen a les illes en la remesa d'aquesta setmana (1,2 milions), i ha explicat que aquest milió de noves dosis de Pfizer es dedicarà, en la seva major part, a accelerar el procés de vacunació del grup de majors de 80 anys amb la segona dosi de la pauta, ja que el 90% ja n'ha rebut la primera.

En concret, els primers vials de la vacuna de Janssen arribaran a Espanya durant les pròximes 48 hores i completaran el catàleg de les que ja se subministren: la de Pfizer, la d'AstraZeneca i la de Moderna. A més de ser la primera vacuna que s'administra en una dosi única, la vacuna de la companyia belga Janssen, filial de la multinacional nord-americana Johnson & Johnson, no requereix unes condicions molt especials per al seu emmagatzematge i distribució, ja que és suficient per a la seva adequada conservació una temperatura d'entre 2 i 8 graus.

No obstant això, els vials d'aquesta vacuna no només es poden conservar en neveres convencionals, sinó que també poden romandre fora d'aquestes durant les dotze hores anteriors a la seva inoculació, de manera que nombrosos experts han valorat ja que pot contribuir d'una manera molt eficaç a agilitar els processos de vacunació.

La nova vacuna que s'incorporarà a les que ja s'administren a Espanya es basa en un "sector viral", la qual cosa significa que utilitza virus que han estat modificats genèticament perquè no puguin causar la malaltia, encara que sí transporten informació suficient per a la producció de proteïnes que desencadenen la resposta immune que l'organisme necessita per protegir-se de la SARS-CoV-2.

És més, les dades obtingudes durant les diferents fases clíniques en què s'ha testat aquesta vacuna revelen una eficàcia superior al 85% en la prevenció de la Covid greu i que evita el 100% de les morts. Així mateix, els resultats van demostrar la seva eficàcia contra les diferents soques i variants del coronavirus, entre elles les sud-africana i la brasilera.

En l'actualitat, la Unió Europea només ha aprovat quatre compostos contra la Covid-19: la de Pfizer/BioNtech, la de Moderna, la d'Astrazeneca i la de Janssen Pharmaceutica.

Noticias relacionadas

contador