coronaviruscbvacunajj
158,19$
  • 0,23$
  • 0,15%

L'Agència Europea del Medicament (EMA) està estudiant la relació de la vacuna de Johnson & Johnson amb quatre casos greus de trombes. Els seus experts han iniciat una "revisió" de casos per investigar esdeveniments de tromboembòlics o formació de coàguls sanguinis inusuals en persones vacunades.

"Aquests informes apunten a una 'senyal de seguretat', però actualment no està clar si hi ha una associació causal entre la vacunació amb Janssen i aquestes afeccions. El PRAC està investigant aquests casos i decidirà si pot ser necessària una acció reguladora, que generalment consisteix en una actualització de la informació del producte", ha aclarit l'EMA en un resum de les reunions del PRAC d'aquesta setmana.

Dels quatre casos detectats, un va acabar en mort segons ha confirmat l'agència. A més, un dels casos es va produir durant els assajos clínics.

Tot i comptar amb el vistiplau de l'organisme regulador, encara no ha començat a distribuir-se pel Vell Continent. A Espanya està previst que sigui a partir de la setmana que ve quan se'n rebin les primeres dosis. El 15 d'abril es rebran 300.000 dosis.

Les alertes han saltat sobre aquest medicament, d'una sola dosi, després de la polèmica que s'ha muntat al voltant de la vacuna d'AstraZeneca. Arran de les últimes informacions, el Ministeri de Sanitat ha modificat les pautes de vacunació i les persones d'entre 60 i 69 seran les que rebin el medicament.

La Comissió ha decidit també posposar la vacunació amb AstraZeneca de les persones menors de 60 anys ja prioritzades en l'estratègia de vacunació i la decisió sobre què es farà amb aquelles persones que ja n'han rebut la primera dosi.

Malgrat que l'EMA ha reconegut que hi ha un vincle entre la vacuna d'AstraZeneca i els casos més rars de trombes, de les 985.528 persones amb el preparat d'Astrazeneca, de les quals només 1.792, el 0,18%, han notificat haver patit algun efectes advers, sobretot febre, cefalea i dolor muscular.

Noticias relacionadas

contador