ep un enfermero prepara una vacuna antes de inyectarsela a un trabajador sanitario en las
Eduardo Parra - Europa Press
143,80$
  • -3,79$
  • -2,57%

L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat aquest dijous el seu veredicte positiu sobre la qualitat, eficàcia i seguretat de la vacuna de Janssen, filial de la nord-americana Johnson & Johnson, enmig dels dubtes sobre la seva capacitat de lliurar les dosis promeses de forma immediata després de rebre la llicència condicional europea. Es tracta d'una vacuna amb efectivitat amb només una dosi.

Segons el comitè assessor sobre vacunes de l'agència, la candidata de Johnson & Johnson és segura i prou efectiva contra la Covid-19 entre els majors de 18 anys.

Després de l'aprovació de la seva vacuna, Janssen obté la quarta llicència d'ús condicional a la Unió Europea (UE) que la Comissió Europea concedeix a una farmacèutica des del començament de la pandèmia, per utilitzar la seva vacuna de la Covid-19 en les campanyes dels Vint-i-set.

De moment, s'estan usant tres vacunes: la de Pfizer/BioNTech, que va aconseguir la seva autorització condicional el passat 21 de desembre i es va convertir en la primera que es va usar en territori comunitari, a més de la de Moderna, aprovada el 6 de gener, i la d'AstraZeneca, aprovada el 29 de gener per l'EMA i la Comissió.

PROBLEMES PER LLIURAR VACUNES

Aquest mateix dimecres, just abans de conèixer la decisió de l'EMA, Reuters va publicar que Johnson & Johnson s'enfronta a problemes de subministrament que poden complicar els plans de lliurament de 55 milions de dosis de la seva vacuna de Covid-19 al bloc durant el segon trimestre del l'any.

Segons aquestes informacions, Johnson & Johnson va comunicar a la UE la setmana passada que els problemes de subministrament d'ingredients i equips per a les vacunes signifiquen que està "sota pressió" per complir l'objectiu de lliurar els immunitzants previstos per a finals de juny. Reuters cita directament un funcionari de la UE -que participa en les converses confidencials amb l'empresa nord-americana- sota condició d'anonimat.

Noticias relacionadas

contador