ep el equipo senala que la nueva vacuna es segura bien tolerada y capaz de generar anticuerpos
ADOBE STOCK/SINC

La Unió Europea ha tancat les negociacions amb la farmacèutica Valneva per les quals rebrà 30 milions de dosis de la seva potencial vacuna contra la Covid-19. L'acord arriba després de diverses converses durant el matí d'aquest dimarts entre les dues institucions.

La finalització de les negociacions amb Valneva se suma al paquet de vacunes assegurades al futur que es produiran a Europa, juntament amb els signats amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac i Moderna, a més de la de Novavax que es troba en la fase 3 del seu desenvolupament.

L'ampliació del tipus i nombre de vacunes garantirà que la UE estigui més preparada per a la vacunació, un cop es demostri l'eficàcia i la seguretat de les dosis de la farmacèutica amb seu a França.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha afirmat que "la pandèmia de la COVID-19 a Europa i a tot el món fa que sigui més important que mai que tots els Estats membres tinguin accés a la cartera més àmplia possible de vacunes per ajudar a protegir les persones". "El pas d'avui cap a un acord amb Valneva complementa encara més la cartera de vacunes de la UE i demostra el compromís de la Comissió de trobar una solució duradora a la pandèmia", ha agregat.

Per la seva banda, Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, ha comentat que "estem afegint la vuitena vacuna a la nostra ja àmplia i diversificada gamma de vacunes a la nostra cartera. En fer-ho, podem maximitzar les nostres possibilitats d'assegurar-nos que tots els ciutadans puguin tenir accés a vacunes segures i efectives per a finals de 2021".

La vacuna de Valneva és actualment l'única candidata que es troba en fases d'assajos clínics contra la Covid-19 a Europa.

Noticias relacionadas

contador