l-ue-paiera-15-50-euros-par-dose-du-vaccin-anticovid-pfizer-biontech

El director executiu de l'empresa farmacèutica alemanya BioNTech ha dit que segueix confiant que la seva vacuna contra la Covid-19, desenvolupada al costat de Pfizer, serà eficaç contra les variants altament infeccioses de virus descobertes al Regne Unit i Sud-àfrica. A més, n'espera fabricar 2.000 milions de dosi en 2021.

"Estem segurs que, segons el mecanisme de la nostra vacuna, encara que hi hagi mutacions, la resposta immune induïda per la nostra vacuna també podria fer front al virus mutat", ha dit Ugur Sahin, cofundador i CEO de BioNTech, i ha afegit que la setmana passada van informar sobre una altra mutació que està present en la variant del Regne Unit i també a la variant sud-africana "i aquesta mutació es considera important, perquè podria canviar estructuralment la proteïna. Però sembla que la resposta immune contra la nostra vacuna també neutralitza aquesta mutació", ha explicat.

Els seus comentaris es refereixen a una investigació publicada dijous que va mostrar que la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer-BioNTech semblava ser efectiva contra una mutació clau en les variants més infeccioses de virus descobertes al Regne Unit i Sud-àfrica. L'estudi, realitzat pel gegant farmacèutic nord-americà Pfizer, va suggerir que la vacuna va funcionar per neutralitzar l'anomenada mutació N501Y.

Sahin ha dit també que la companyia podria presentar més dades que analitzin el conjunt complet de mutacions durant els pròxims dies.

Noticias relacionadas

contador