coronavirus moderna pense maintenir ses livraisons de vaccins a l ue les baisser pour la grande bretagne

La Unió Europea ha acordat aquest dimecres reobrir les seves fronteres per a la visita de turistes estrangers vacunats contra el Covid-19 en tercers països que inoculin vacunes aprovades per l'EMA, com els EUA i el Regne Unit.

A més, els viatgers han d'haver rebut totes les dosis de la seva vacuna (dos a la majoria dels casos, un a alguns) com a mínim 14 dies abans de dur a terme el seu viatge.

Aquest acord ja ha estat aprovat pels Vint-i-set, però està a l'espera de rebre la llum verda dels ministres, que probablement ho debatin aquest dijous durant la reunió prevista, i entraria en vigor a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la UE.

Per evitar acusacions de tracte privilegiat als turistes procedents de tercers països, els Vint-i-set han deixat clar que un Estat membre només podrà obrir les seves fronteres a tercers si ja està tenint en compte les vacunes per aixecar quarantenes, a més d'exigir PCR als turistes europeus.

Això sí, el que s'ha pactat pels Vint-i-set no és del 100% vinculant, i la gestió de la frontera de cada país seguirà recaient sobre els governs nacionals, de manera que cada un d'ells podrà decidir si imposa o no criteris més estrictes als turistes.

Noticias relacionadas

contador