ep la ministra de asuntos exteriores arancha gonzalez laya en una imagen de archivo
Pool

Espanya espera que el 'passaport Covid' per facilitar els viatges dins de la Unió Europea estiguin llestos com a molt tard al juny, segons ha indicat aquest dimecres la ministra d'Afers exteriors, Arancha González Laya. Al qual ha volgut afegir, durant una entrevista en Onda Cero, que el Parlament Europeu havia acordat accelerar els certificats per facilitar els viatges.

Davant una pandèmia que ha matat més de 900.000 persones a Europa i ha sumit el continent en la seva més profunda recessió, els líders de la UE van acordar al mes passat treballar en els certificats de vacunes per reactivar el turisme, que s'ha vist molt afectat.

Així mateix, la ministra ha volgut recalcar que el 'passaport Covid' no impedirà viatjar a les persones no vacunades, sinó que les persones amb el certificat passaran més ràpid per les fronteres mentre que les altres hauran de passar per tots els controls existents establerts pel país destí de viatge, com per exemple, una PCR o quarantena preventiva, entre d'altres.

Durant l'entrevista a Onda Cero, ha assegurat que el 'passaport Covid' representa unes garanties beneficioses per al sector del turisme en funció d'un "retorn a la mobilitat segura i ordenada" dins del sistema internacional.

Davant la possibilitat que estigués disponible el certificat de viatge per al 19 de maig, inici de la fira FITUR, González Laya assenyala que "és qüestió de treball", recalca que el govern d'Espanya "posarà tota la carn a la graella perquè aquest certificat pugui ser una realitat al més aviat possible, si pot ser a mitjans maig, millor, però en tot cas, no més tard del mes de juny".

Noticias relacionadas

contador