l ue ne renouvellera pas l an prochain ses contrats avec astrazeneca et j j rapporte la stampa 20210418181322

La Comissió Europea està preparant un procés judicial contra el fabricant de vacunes AstraZeneca per no lliurar les dosis compromeses a la Unió Europea (UE). "Els estats de la UE han de decidir si hi participaran. Es tracta de complir amb els lliuraments al final del segon trimestre", assegura a Reuters un funcionari europeu involucrat en les converses amb els fabricants de vacunes contra la Covid-19.

  • 106,78£
  • -0,60%

L'objectiu dels procediments legals és obligar AstraZeneca a subministrar les dosis establertes al seu contracte amb la UE. Durant una reunió d'ambaixadors celebrada aquest dimecres, la majoria dels països de la UE van dir que donarien suport a demanar l'empresa anglosueca per no haver lliurat les dosis promeses al bloc.

Fa uns dies, el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, assegurava que la UE podria no renovar el contracte de vacunes amb AstraZeneca, per no haver respectat els terminis de lliurament als quals es va comprometre. En virtut del seu contracte amb la UE, l'empresa s'havia compromès a lliurar 180 milions de dosis de vacunes durant el segon trimestre. Del contracte signat per rebre 120 milions de dosis durant el primer trimestre, només n'han arribat 30 milions.

La possible ruptura es deuria a una qüestió de terminis i respecte a les condicions del contracte, que arriba al seu final el 30 de juny, i no per una qüestió mèdica. "Veient les xifres veiem que els beneficis de la vacuna AstraZeneca són massivament més grans que el risc", assegura.

Noticias relacionadas

contador